Мерзнете вночі? Топ-3 способи зігрітись в ліжку

Читать на русском
Автор
918
Додаткові подушки можуть допомогти акумулювати тепло
Додаткові подушки можуть допомогти акумулювати тепло. Фото comments.ua

Утеплювати варто не тільки ліжко, а й себе

Взимку варто не забувати про правильне провітрювання. Проте важливо і не переборщити із охолодженням. Коли час лягати спати, в ліжку має бути комфортно.

За даними Sleepdoctor, ідеальна температура в спальні становить від 15 до 19 градусів Цельсія. Неправильна кімнатна температура, будь то занадто спекотна чи занадто холодна, може ускладнити повноцінний сон. Якщо ви вночі відчуваєте в ліжку прохолоду — "Телеграф" зібрав корисні поради, як втримати тепло.

Додайте подушок

WikiHow рекомендує використовувати більше подушок. З них можна створити щось на кшталт фортеці. Цей бар’єр допоможе зберегти тепло вашого тіла. Знадобляться принаймні 3-4 додаткові подушки, але варто залишити достатньо місця для пересування уві сні.

Носіть постільні шкарпетки

Якщо ноги теплі, то тіло теж почне нагріватися. Теплі ноги допомагають регулювати внутрішню температуру, тому, якщо вам важко залишатися в теплі в ліжку, носіння шкарпеток може стати для вас рішенням. Варто обирати шкарпетки з натуральних матеріалів без тугої резинки.

Використайте пляшку з гарячою водою

Взяти грілку в ліжко — це чудовий спосіб зігрітися перед сном. Її можна покласти біля живота, ніг чи спини. Грілка має бути в чохлі або на відстані від тіла, аби уникнути опіків. Грілку може замінити звичайна пляшка з гарячою водою, але не використовуйте окріп, адже пляшка не витримає температури.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зігрітися взимку, якщо ви в приміщенні. Окрім гарячого чаю чи ситної їжі також рекомендують масаж.