Допоможе полагодити тугу "змійку" і не тільки: три зимові лайфхаки з вазеліном

Читать на русском
Автор
3379
Вазелін — багатофункціональна річ
Вазелін — багатофункціональна річ. Фото metroderm.org

Вазелін має широке використання в промисловості від електротехніки до косметики

Для того, аби взимку було тепло часто використовують підручні засоби, наприклад, старі газети. Однак є речовина, що вартує недорого, а користі може принести багато, особливо взимку. Це вазелін.

Вазелін для взуття

Вазелін може не тільки замінити крем для шкіряного взуття, аби додати йому блиску. Він також робить взуття водовідштовхуючим — достатньо нанести його на зовнішню частину шкіряного взуття та дати висохнути. Захисна плівка, що утвориться, також допоможе уникнути слідів солі на черевиках.

Вазелін для "молній"

Зіп-застібка, молнія чи змійка — назви можуть використовуватися різні, однак взимку з ними можуть виникнути проблеми. На зимовій куртці чи високих чоботах вона може почати туго застібатися. Аби подолати це можна намастити її обережно вазеліном та кілька разів застібнути-розстібнути. Наносити зручно ватною паличкою.

Вазелін для шкіри

Вазелін використовують як замінник гігієнічної помади або для створення цукрового скрабу для губ. Для нього вазелін та цукор змішують в рівних пропорціях. Отриманою сумішшю масажують губи, аби вони були м'якими.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як доглядати взимку за сухими губами. Правильно доглядати потрібно і за зимовими речами. Куртки та пуховики треба чистити або прати, але зробити це потрібно за певним алгоритмом.