Гостей за вуха не відтягнеш: рецепт домашньої шинки

Читать на русском
Автор
М'ясна шинка стане чудовим доповненням до бутербродів  (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 23 квітня 2024, 14:10
М'ясна шинка стане чудовим доповненням до бутербродів (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми поділимось з вами простим рецептом соковитої м'ясної шинки.

Шинка — це не лише смачний та ситний продукт, але й справжня класика домашньої кухні. Її можна використовувати для приготування бутербродів, салатів, пиріжків та інших страв.

Сьогодні ми поділимося з вами рецептом домашньої шинки в духовці, який допоможе вам приготувати ароматне та ніжне м'ясо без зайвих зусиль.

Інгредієнти:

  • 1 кг свинячої вирізки
  • 2 ст. л. солі
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. чорного перцю горошком
  • 1 ч. л. лаврового листа
  • 1 ч. л. запашного перцю
  • 1 ч. л. коріандру
  • 1/2 ч. л. мускатного горіха
  • 1 головка часнику
  • 1 столова ложка олії

Приготування:

  1. Свинину промити та обсушити паперовим рушником.
  2. У мисці змішати сіль, цукор, чорний перець горошком, лавровий лист, запашний перець, коріандр та мускатний горіх.
  3. Натерти сумішшю спецій свинину з усіх боків.
  4. Часник подрібнити й натерти свинину.
  5. Загорнути свинину в харчову плівку та поставити в холодильник на 12 годин.
  6. Розігріти духовку до 180°C.
  7. Деко застелити фольгою.
  8. Викласти замариновану свинину на деко й полити олією.
  9. Запікати протягом 1,5-2 годин, до готовності м'яса.
  10. Готову шинку охолодити, нарізати й подавати до столу.

Порада:

Для більш насиченого аромату можна додати до маринаду трохи гірчиці, соєвого соусу або меду.

Також ми ділились рецептом чудової сирної паски. Радимо звернути увагу на рецепт смачних макаронів.