Ця ковбаса буде з вами в будні і на свято: спробуйте — і забудете дорогу до магазину

Читать на русском
Автор
29241
Чудова закуска на свято і в будні
Чудова закуска на свято і в будні. Фото ukrainianpeople.us

Ідеальна м’ясна заготовка

Ми розповідали, як приготувати смачну буженину з курятини. Тепер ділимось рецептом чудової домашньої ковбаси.

На порталі "Школа Життя" поділились рецептом ароматної, соковитої та смачної ковбаси, яка виходить в рази смачнішою, ніж з магазину. Таку ковбасу можна готувати на свято і навіть на щодень — просто на бутерброди.

Інгредієнти:

  • М’ясо (нежирне) – 2 кг
  • М’ясо (жирне) – 450 г
  • Сало – 220 г
  • Часник – 1 головка
  • Сіль та чорний мелений перець – до смаку
  • Вода – 200 мл
  • Копчена червона паприка
  • Лавровий лист – 1 шт.

Спосіб приготування

  1. Нарізаємо обидва види м’яса на невеликі шматочки. Також ріжемо сало. Пропускаємо все на м’ясорубку разом з часником.
  2. З’єднуємо все в глибокій мисці. Додаємо сіль та перець до свого смаку, а також улюблені спеції, паприку тощо. Перемішуємо ретельно руками.
  3. Додаємо склянку холодної води та знову перемішуємо. Фарш потрібно відбити, щоб ковбаса була щільною.
  4. На кухонний комбайн одягаємо насадку для ковбаси. На носик насадки одягаємо кишку Кінець зв’язуємо на вузол або перев’язуємо ниткою.
  5. Начиняємо ковбасу фаршем, перев’язуючи. Готове кільце перекладаємо на ну форму для запікання. Голкою або зубочисткою проколюємо ковбасу в різних місцях.
  6. Вливаємо 100 мл води. Відправляємо ковбасу в попередньо розігріту духовку до 200 градусів на 20 хвилин. Через 20 хвилин зливаємо воду з форми та перевертаємо ковбасу. Випікаємо її ще 20 хвилин.

Цю ковбаску можна їсти як гарячою, так і холодною. Вона неймовірно смачна і ситна. Також ми розповідали, як дуже смачно посмажити рибу.