Ця ковбаса буде з вами в будні і на свято: спробуйте — і забудете дорогу до магазину
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 29241
![Чудова закуска на свято і в будні](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/8/17/4966e9e9-3a67d37e6ce145ea8b2ce7b0da290178.jpg?v=3976_1)
Ідеальна м’ясна заготовка
Ми розповідали, як приготувати смачну буженину з курятини. Тепер ділимось рецептом чудової домашньої ковбаси.
На порталі "Школа Життя" поділились рецептом ароматної, соковитої та смачної ковбаси, яка виходить в рази смачнішою, ніж з магазину. Таку ковбасу можна готувати на свято і навіть на щодень — просто на бутерброди.
Інгредієнти:
- М’ясо (нежирне) – 2 кг
- М’ясо (жирне) – 450 г
- Сало – 220 г
- Часник – 1 головка
- Сіль та чорний мелений перець – до смаку
- Вода – 200 мл
- Копчена червона паприка
- Лавровий лист – 1 шт.
Спосіб приготування
- Нарізаємо обидва види м’яса на невеликі шматочки. Також ріжемо сало. Пропускаємо все на м’ясорубку разом з часником.
- З’єднуємо все в глибокій мисці. Додаємо сіль та перець до свого смаку, а також улюблені спеції, паприку тощо. Перемішуємо ретельно руками.
- Додаємо склянку холодної води та знову перемішуємо. Фарш потрібно відбити, щоб ковбаса була щільною.
- На кухонний комбайн одягаємо насадку для ковбаси. На носик насадки одягаємо кишку Кінець зв’язуємо на вузол або перев’язуємо ниткою.
- Начиняємо ковбасу фаршем, перев’язуючи. Готове кільце перекладаємо на ну форму для запікання. Голкою або зубочисткою проколюємо ковбасу в різних місцях.
- Вливаємо 100 мл води. Відправляємо ковбасу в попередньо розігріту духовку до 200 градусів на 20 хвилин. Через 20 хвилин зливаємо воду з форми та перевертаємо ковбасу. Випікаємо її ще 20 хвилин.
Цю ковбаску можна їсти як гарячою, так і холодною. Вона неймовірно смачна і ситна. Також ми розповідали, як дуже смачно посмажити рибу.