Соковита золотиста шинка: поставте це м’ясо на великодній стіл — і всі гості спитають рецепт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Секрет смаку страви — у медовій глазурі](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/7/69/3a6e09be-3d7866515daaa14568d06c54f0a41697.jpg?v=3634_1)
Страва стане окрасою будь-якого столу
Ми ділились рецептом дуже смачної паски на Великдень. Однак для українців це свято — ще один привід потішити близьких іншими смачними стравами. Ділимось рецептом апетитного та соковитого м’яса.
На порталі SHUBA розповіли, як приготувати апетитну золотисту шинку в медовій глазурі. Її ще й готувати нескладно — достатньо слідувати рецепту. Ця страва точно стане окрасою будь-якого столу.
Інгредієнти:
- 1 кг шинки
- 30 мл меду
- 15 мл лимонного соку
- 10 г кукурудзяного крохмалю
- універсальна суміш спецій
- чорний мелений перець
- зелень
Спосіб приготування:
- Зробіть на шинці хрестоподібні надрізи глибиною 2 см і поперчіть. Викладіть шинку у форму для запікання.
- Розігрійте духовку до 180°C і запікайте шинку протягом 60 хвилин. Паралельно можна зайнятись приготуванням глазурі.
- У сотейнику з'єднайте мед, лимонний сік і спеції. Поставте сотейник на маленький вогонь і доведіть суміш до кипіння.
- В окремій мисці розведіть кукурудзяний крохмаль невеликою кількістю холодної води. Тонкою цівкою влийте розведений крохмаль у киплячу суміш, постійно помішуючи, щоб не було грудок.
- Варіть глазур на повільному вогні, постійно помішуючи, до загустіння. Полийте шинку в духовці медовою глазур'ю. Запікайте ще 30 хвилин, поливаючи шинку глазур'ю з дека кожні 10 хвилин.
Готову шинку в медовій глазурі залишиться викласти на таріль, порізати скибками і прикрасити зеленню. Також ми ділились рецептом чудової сирної паски.