Соковита золотиста шинка: поставте це м’ясо на великодній стіл — і всі гості спитають рецепт

Читать на русском
Автор
Секрет смаку страви — у медовій глазурі
Секрет смаку страви — у медовій глазурі. Фото Сегодня

Страва стане окрасою будь-якого столу

Ми ділились рецептом дуже смачної паски на Великдень. Однак для українців це свято — ще один привід потішити близьких іншими смачними стравами. Ділимось рецептом апетитного та соковитого м’яса.

На порталі SHUBA розповіли, як приготувати апетитну золотисту шинку в медовій глазурі. Її ще й готувати нескладно — достатньо слідувати рецепту. Ця страва точно стане окрасою будь-якого столу.

Інгредієнти:

  • 1 кг шинки
  • 30 мл меду
  • 15 мл лимонного соку
  • 10 г кукурудзяного крохмалю
  • універсальна суміш спецій
  • чорний мелений перець
  • зелень

Спосіб приготування:

  1. Зробіть на шинці хрестоподібні надрізи глибиною 2 см і поперчіть. Викладіть шинку у форму для запікання.
  2. Розігрійте духовку до 180°C і запікайте шинку протягом 60 хвилин. Паралельно можна зайнятись приготуванням глазурі.
  3. У сотейнику з'єднайте мед, лимонний сік і спеції. Поставте сотейник на маленький вогонь і доведіть суміш до кипіння.
  4. В окремій мисці розведіть кукурудзяний крохмаль невеликою кількістю холодної води. Тонкою цівкою влийте розведений крохмаль у киплячу суміш, постійно помішуючи, щоб не було грудок.
  5. Варіть глазур на повільному вогні, постійно помішуючи, до загустіння. Полийте шинку в духовці медовою глазур'ю. Запікайте ще 30 хвилин, поливаючи шинку глазур'ю з дека кожні 10 хвилин.

Готову шинку в медовій глазурі залишиться викласти на таріль, порізати скибками і прикрасити зеленню. Також ми ділились рецептом чудової сирної паски.