Пальчики оближеш: рецепт вареників з яблуками

Читать на русском
Автор
Такі вареники сподобаються навіть найвибагливішому гурману Новина оновлена 22 березня 2024, 10:46
Такі вареники сподобаються навіть найвибагливішому гурману. Фото Згенеровано ШІ, freepik

Вареники з яблуками — чудовий варіант обіду чи вечері.

Вареники з яблуками – це не просто смачна страва, а справжня класика домашньої кухні. Їх аромат та смак здатні зігріти будь-який день, нагадавши про безтурботне дитинство.

Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт вареників з яблуками, які відрізняються простотою приготування — з цим рецептом впорається навіть кулінар-початківець та швидкістю — вареники готуються за лічені хвилини. Про це пише Shuba.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 500 г борошна
  • 250 мл теплого молока
  • 100 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 1 пакетик сухих дріжджів

Для начинки:

  • 400 г яблук
  • 100 г цукру
  • 1 ч. л. кориці
  • 1 ст. л. лимонного соку (за бажанням)

Для змащування:

  • 1 вершкове масло

Приготування:

  1. Тісто:
  • У теплому молоці розчиніть цукор, сіль та дріжджі. Залиште на 10 хвилин, доки не з'явиться пінка.
  • Додайте розтоплене вершкове масло, яйце та борошно. Замісіть м'яке тісто.
  • Накрийте тісто рушником і поставте у тепле місце на 1 годину.
  1. Начинка:
  • Яблука очистіть від шкірки та насіння, наріжте кубиками.
  • Змішайте яблука з цукром, корицею та лимонним соком.
  1. Формування вареників:
  • Обробіть тісто, що підійшло.
  • Розкачайте тісто в пласт товщиною 1 см.
  • Виріжте кружечки за допомогою склянки або спеціальної форми.
  • На центр кожного кружечка викладіть начинку.
  • Защипніть краї тіста, формуючи вареники.
  1. Варіння:
  • У великій каструлі закип'ятіть воду, посоліть.
  • Викладіть вареники в киплячу воду, варіть протягом 3-5 хвилин, доки вони не спливуть.
  1. Подача:
  • Готові вареники викладіть на тарілку, змастіть розтопленим вершковим маслом.
  • Подавайте вареники з яблуками гарячими зі сметаною, йогуртом або варенням.

Порада:

  • До начинки можна додати родзинки, курагу або інші сухофрукти.
  • Замість яблук можна використовувати інші фрукти або ягоди, наприклад, вишні, абрикоси або чорницю.
  • Вареники з яблуками можна заморозити, а потім варити, не розморожуючи.

Вареники з яблуками – це чудова ідея для сніданку, обіду або вечері. Їх можна взяти з собою в дорогу або на пікнік. Приготуйте ці вареники, і вони подарують вам гарний настрій та заряд позитиву!

Також ми розповідали, як приготувати смачні турецькі пиріжечки з заварного тіста. Крім того, ми писали, як приготувати смачний карамельний торт.