Якщо в морозилці залишилася чорниця – приготуйте з нею вареники: чудовий рецепт до Масляної

Читать на русском
Автор
Вареники виходять неймовірно ніжними
Вареники виходять неймовірно ніжними. Фото shuba.life

Ви отримаєте задоволення і від приготування, і від їжі

Пишні варенички з різноманітними начинками – один із головних символів української кухні на рівні із борщем. Це традиційна страва до свят, готуємо ми їх до ситного сімейного обіду чи вечері.

Сьогодні разом зі Shuba ми пропонуємо приготувати ніжні вареники з чорницею. Це не тільки чудовий варіант побалувати близьких смачною стравою до Масляної, але і відмінний спосіб позбутися заморожених ягід з морозилки. Ну що йдемо готувати?

Як приготувати ніжні вареники з чорницею.

Інгредієнти на 4 порції

Для тесту;

  • борошно пшеничне – 500 г;
  • вода – 250 г;
  • сіль – на свій смак.

Для начинки:

  • чорниця – 400 г;
  • цукор – 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Чорницю ретельно промиваємо в друшляку і обсушуємо за допомогою паперових рушників.
  2. В окрему миску просіюємо борошно із щіпкою солі. Вливаємо в них гарячу воду та замішуємо гладке однорідне тісто.
  3. Підготовлене тісто ретельно вимішуємо і розкочуємо на присипаному борошном поверхні. Вирізаємо кружечки довільної форми, на середину кожного викладаємо ложку ягід і трохи цукру, добре защипуємо краї.
  4. Воду доводимо до кипіння та викладаємо підготовлені вареники. Обережно помішуючи, варимо протягом 4 хвилин і дістаємо з окропу шумівкою.

Викладаємо вареники в глибоку тарілку, посипаємо їх цукром та подаємо з домашньою сметаною. Смачного.