Ці вареники навіть варити не доведеться: хитрий рецепт стане вашим улюбленим
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1608
Весь секрет у начинці та способі приготування
Цей тиждень в Україні святкується Масляна. Традиційною стравою у період є різноманітні вареники.
Сьогодні ми з Shuba ми вареники… смажимо. Така дивовижна страва точно підкорить серце кожного. Перевіримо?
Як приготувати смажені вареники з картоплею та сиром
Інгредієнти на 6 порцій
Для тіста:
- борошно пшеничне – 350 г;
- яйця курячі – 1 шт.;
- сіль – на свій смак;
- вода – 250 мл
Для начинки:
- картопля – 4 шт.;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- сіль, перець чорний мелений – на свій смак;
- олія соняшникова – 40 г;
- сир кисломолочний – 250 г.
Спосіб приготування:
- У миску просіюємо борошно, робимо заглиблення та вбиваємо туди яйце. Вливаємо воду, солимо та замішуємо м’яке тісто. Вимішуємо, накриваємо рушником і залишаємо на півгодини.
- Для приготування начинки чистимо, миємо картоплю. Відварюємо її до готовності у підсоленій воді та пюруємо.
- Чистимо і нарізаємо маленькими шматочками цибулю. Обсмажуємо її на розігрітій сковороді з рослинною олією до золотистого кольору. Відправляємо в картопляне пюре та ретельно перемішуємо все.
- Кисломолочний сир солимо, перчимо, розтираємо. Додаємо його до пюре і знову перемішуємо.
- На посипаній борошном поверхні розкочуємо тісто, за допомогою склянки вирізаємо кружечки. Всередину кожного викладаємо начинку, з’єднуємо краї тіста та защипуємо.
- Обсмажуємо вареники на розігрітій сковороді з рослинною олією з обох боків до золотистого кольору.
Готові вареники дістаємо шумівкою, викладаємо на паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру. Подаємо з домашньою сметаною.