Ці вареники навіть варити не доведеться: хитрий рецепт стане вашим улюбленим

Читать на русском
Автор
1608
Таких вареників ви ще не куштували
Таких вареників ви ще не куштували. Фото shuba.life

Весь секрет у начинці та способі приготування

Цей тиждень в Україні святкується Масляна. Традиційною стравою у період є різноманітні вареники.

Сьогодні ми з Shuba ми вареники… смажимо. Така дивовижна страва точно підкорить серце кожного. Перевіримо?

Як приготувати смажені вареники з картоплею та сиром

Інгредієнти на 6 порцій

Для тіста:

  • борошно пшеничне – 350 г;
  • яйця курячі – 1 шт.;
  • сіль – на свій смак;
  • вода – 250 мл

Для начинки:

  • картопля – 4 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений – на свій смак;
  • олія соняшникова – 40 г;
  • сир кисломолочний – 250 г.

Спосіб приготування:

  1. У миску просіюємо борошно, робимо заглиблення та вбиваємо туди яйце. Вливаємо воду, солимо та замішуємо м’яке тісто. Вимішуємо, накриваємо рушником і залишаємо на півгодини.
  2. Для приготування начинки чистимо, миємо картоплю. Відварюємо її до готовності у підсоленій воді та пюруємо.
  3. Чистимо і нарізаємо маленькими шматочками цибулю. Обсмажуємо її на розігрітій сковороді з рослинною олією до золотистого кольору. Відправляємо в картопляне пюре та ретельно перемішуємо все.
  4. Кисломолочний сир солимо, перчимо, розтираємо. Додаємо його до пюре і знову перемішуємо.
  5. На посипаній борошном поверхні розкочуємо тісто, за допомогою склянки вирізаємо кружечки. Всередину кожного викладаємо начинку, з’єднуємо краї тіста та защипуємо.
  6. Обсмажуємо вареники на розігрітій сковороді з рослинною олією з обох боків до золотистого кольору.

Готові вареники дістаємо шумівкою, викладаємо на паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру. Подаємо з домашньою сметаною.