Без вершків та згущеного молока: простий рецепт смачного та дешевого торта
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 68577
Такий торт можна і на свято, і просто до чаю
Ми розповідали, як приготувати розкішний торт "Чорний принц". Тепер ділимось рецептом бюджетного десерту, який точно не вдарить по сімейному бюджету.
Торт виходить апетитним, просоченим, з карамельним смаком, хоч у рецепті і немає дорогих інгредієнтів. Як його готувати, розповіли на Ukr.media.
Інгредієнти для бісквіта:
- Яйця — 5 шт.
- Цукор — 125 г
- Мед — 100 г
- Сода — 8 г
- Борошно — 170 г
Для крему:
- Яйця — 3 шт.
- Молоко — 800 мл
- Цукор — 200 г
- Кукурудзяний крохмаль — 60 г
- Вершкове масло — 60 г
Для прикраси та просочення:
- Цукор — 150 г
- Молоко — 80 мл
- Вершкове масло — 50 г
- Дрібка солі (близько 1/5 ч. л.)
- Вода — 100 мл
- Цукор — 30 г
Спосіб приготування:
- Збиваємо яйця з цукром до стійких піків. Окремо в сотейнику розтоплюємо мед із содою.
- Чекаємо реакції, щоб мед побілів і збільшився у розмірах. Коли мед знову стане бурштинового кольору, знімаємо з вогню.
- Поступово в кілька підходів додаємо мед до яєчної суміші, збиваючи. Також поступово в кілька підходів всипаємо борошно, акуратно перемішуючи вінчиком.
- Застилаємо форму фольгою або пергаментним папером, переливаємо тісто, розрівнюємо. Випікаємо бісквіт у духовці, розігрітій до 170-180 градусів, протягом 30-35 хвилин. Готовий бісквіт, що трохи охолов, розрізаємо навпіл і кладемо в пакет на пару годин.
- Для крему у сотейнику розтоплюємо весь цукор до карамельного кольору. Повільно, постійно помішуючи, вливаємо молоко. 100 мл молока від загальної кількості вливаємо до яєць і крохмалю, перемішуємо до однорідності.
- Вливаємо яєчно-молочну суміш до цукру і молока, зварюємо звичайний крем, але з карамельною ноткою. Готовий крем накриваємо плівкою в контакт до повного остигання.
- До крему кімнатної температури додаємо вершкове масло, що підтануло, збиваємо вінчиком. Для карамелі знову розтоплюємо цукор.
- Додаємо вершкове масло та молоко. Наприкінці додаємо щіпку солі. Переливаємо карамель і залишаємо остигати.
- Обрізаємо коржі, підрівнюємо. Обрізки подрібнюємо в крихту. Кожен корж розрізаємо вздовж навпіл.
- Кожен корж просочуємо водою з цукром, потім викладаємо 1/4 крему, розрівнюємо. Повторюємо так із усіма коржами.
- Боки та верх торта прикрашаємо кремом і крихтою. Зверху торт прикрашаємо карамельною сіточкою.
Відправляємо в холодильник мінімум на 3 години, краще на всю ніч. Також ми ділились рецептом оригінальних смачних булочок.