Без вершків та згущеного молока: простий рецепт смачного та дешевого торта

Читать на русском
Автор
68577
Чудовий рецепт десерту на щодень
Чудовий рецепт десерту на щодень. Фото smak.ua

Такий торт можна і на свято, і просто до чаю

Ми розповідали, як приготувати розкішний торт "Чорний принц". Тепер ділимось рецептом бюджетного десерту, який точно не вдарить по сімейному бюджету.

Торт виходить апетитним, просоченим, з карамельним смаком, хоч у рецепті і немає дорогих інгредієнтів. Як його готувати, розповіли на Ukr.media.

Інгредієнти для бісквіта:

  • Яйця — 5 шт.
  • Цукор — 125 г
  • Мед — 100 г
  • Сода — 8 г
  • Борошно — 170 г

Для крему:

  • Яйця — 3 шт.
  • Молоко — 800 мл
  • Цукор — 200 г
  • Кукурудзяний крохмаль — 60 г
  • Вершкове масло — 60 г

Для прикраси та просочення:

  • Цукор — 150 г
  • Молоко — 80 мл
  • Вершкове масло — 50 г
  • Дрібка солі (близько 1/5 ч. л.)
  • Вода — 100 мл
  • Цукор — 30 г

Спосіб приготування:

  1. Збиваємо яйця з цукром до стійких піків. Окремо в сотейнику розтоплюємо мед із содою.
  2. Чекаємо реакції, щоб мед побілів і збільшився у розмірах. Коли мед знову стане бурштинового кольору, знімаємо з вогню.
  3. Поступово в кілька підходів додаємо мед до яєчної суміші, збиваючи. Також поступово в кілька підходів всипаємо борошно, акуратно перемішуючи вінчиком.
  4. Застилаємо форму фольгою або пергаментним папером, переливаємо тісто, розрівнюємо. Випікаємо бісквіт у духовці, розігрітій до 170-180 градусів, протягом 30-35 хвилин. Готовий бісквіт, що трохи охолов, розрізаємо навпіл і кладемо в пакет на пару годин.
  5. Для крему у сотейнику розтоплюємо весь цукор до карамельного кольору. Повільно, постійно помішуючи, вливаємо молоко. 100 мл молока від загальної кількості вливаємо до яєць і крохмалю, перемішуємо до однорідності.
  6. Вливаємо яєчно-молочну суміш до цукру і молока, зварюємо звичайний крем, але з карамельною ноткою. Готовий крем накриваємо плівкою в контакт до повного остигання.
  7. До крему кімнатної температури додаємо вершкове масло, що підтануло, збиваємо вінчиком. Для карамелі знову розтоплюємо цукор.
  8. Додаємо вершкове масло та молоко. Наприкінці додаємо щіпку солі. Переливаємо карамель і залишаємо остигати.
  9. Обрізаємо коржі, підрівнюємо. Обрізки подрібнюємо в крихту. Кожен корж розрізаємо вздовж навпіл.
  10. Кожен корж просочуємо водою з цукром, потім викладаємо 1/4 крему, розрівнюємо. Повторюємо так із усіма коржами.
  11. Боки та верх торта прикрашаємо кремом і крихтою. Зверху торт прикрашаємо карамельною сіточкою.

Відправляємо в холодильник мінімум на 3 години, краще на всю ніч. Також ми ділились рецептом оригінальних смачних булочок.