І до сніданку, і на перекус: півкіло картоплі – і запіканка на столі (фото)

Читать на русском
Автор
Ситна картопляна запіканка
Ситна картопляна запіканка. Фото vazhnoznat.com

Просто, легко та дуже бюджетно

У досвідчених кулінарів завжди в закладках є безліч різних рецептів ситних перекусів. Однак завжди хочеться урізноманітнити своє щоденне меню.

Саме для таких любителів чогось новенького "Телеграф" знайшов у журналі "Люблю готовить" рецепт картопляної запіканки. Нею можна смачно перекусити і швидко поснідати, взяти з собою на роботу, в укриття та школу. Варто приготувати раз — і така апетитна, бюджетна та проста у приготуванні страва завжди буде у вас "під рукою".

Як приготувати картопляну запіканку

Інгредієнти:

  • картопля — 0,5 кг;
  • цибуля — 1 шт.;
  • сметана — 1/2 склянки;
  • вода — 1/2 склянки;
  • твердий сир — 100 г;
  • сіль, перець, сушена зелень — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Чистимо цибулю та картопля. Цибулю нарізаємо півкільцями, картоплю — кружальцями. Викладаємо їх у змащену рослинною олією форму для запікання. Солимо і перчимо.
  2. В окремому посуді змішуємо сметану із теплою водою. Приготовленою сумішшю заливаємо картоплю та цибулю.
  3. Посипаємо все тертим твердим сиром та сушеною зеленню. Відправляємо форму в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на годину.
Картопляна запіканка
Фото: Телеграф

На перекус можна також приготувати лінивий пиріг з м’ясом та пікантною заливкою. Можливо, він вам сподобається більше.