Язик проковтнеш: рецепт пиріжків з сиром

Читать на русском
Автор
Пиріжки з сиром - це чудовий варіант перекусу  (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 22 березня 2024, 10:23
Пиріжки з сиром - це чудовий варіант перекусу (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми розповімо про таємниці приготування пиріжків з сиром.

Пиріжки з сиром – це не просто смачна випічка, а й справжня класика домашньої кухні. Їх аромат та смак здатні зігріти будь-який день, нагадавши про безтурботне дитинство. Вони такі ж смачні, як і пиріжки з вишнею, рецепт яких ви можете знайти у нас.

Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт пиріжків з сиром, які відрізняються:

  • Простотою приготування: з цим рецептом впорається навіть кулінар-початківець.
  • Швидкістю: пиріжки готуються за лічені хвилини.
  • Неповторним смаком: поєднання сиру та дріжджового тіста завжди актуальне. Про це пише cookpad.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 500 г борошна
  • 250 мл теплого молока
  • 100 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 1 пакетик сухих дріжджів

Для начинки:

  • 400 г сиру
  • 1 яйце (за бажанням)
  • 1 ст. л. цукру (за бажанням)

Для змащування:

  • 1 яйце
  • 1 ст. л. молока

Приготування:

  1. Тісто:
  • У теплому молоці розчиніть цукор, сіль та дріжджі. Залиште на 10 хвилин, доки не з'явиться пінка.
  • Додайте розтоплене вершкове масло, яйце та борошно. Замісіть м'яке тісто.
  • Накрийте тісто рушником і поставте у тепле місце на 1 годину.
  1. Начинка:
  • Сир натріть на крупній тертці.
  • За бажанням, додайте до сиру цукор та яйце, добре перемішайте.
  1. Формування пиріжків:
  • Обробіть тісто, що підійшло.
  • Розкачайте тісто в пласт товщиною 1 см.
  • Виріжте кружечки за допомогою склянки або спеціальної форми.
  • На центр кожного кружечка викладіть начинку.
  • Защипніть краї тіста, формуючи пиріжки.
  1. Випікання:
  • Деко застеліть пергаментним папером.
  • Викладіть пиріжки на деко і залиште на 15 хвилин, щоб вони підійшли.
  • Змастіть пиріжки яйцем, збитим з молоком.
  • Випікайте в розігрітій до 180°C духовці протягом 20-25 хвилин, доки пиріжки не стануть золотисто-коричневими.

Порада:

  • Подавайте пиріжки з сиром гарячими або теплими.
  • Ви можете додати до начинки родзинки, курагу або інші сухофрукти.
  • Замість сиру можна використовувати будь-яку іншу начинку, наприклад, яблучну, вишневу або капустяну.

Пиріжки з сиром – це чудова ідея для сніданку, обіду або вечері. Їх можна взяти з собою в дорогу або на пікнік. Приготуйте ці пиріжки, і вони подарують вам гарний настрій та заряд позитиву!

Якщо ж ви не бажаєте довго поратись з тістом, приготуйте "Бабку Ельку". До речі, до сніданку можна ще приготувати лінивий хачапурі.