Пиріжки вийдуть дивовижними: скільки не приготуйте — все буде мало

Читать на русском
Автор
19454
Смачно і в гарячому, і холодному вигляді
Смачно і в гарячому, і холодному вигляді. Фото shuba.life

Ви приготуєте їх за пару помахів руки

З 11 по 17 березня в Україні святкується одне з найрадісніших та найвеселіших свят — Масляна. Традиційною стравою в середу є печені пиріжки з різноманітними начинками.

Тому разом з OBOZ.UA пропонуємо приготувати найніжніші печені пиріжки з картоплею. Спробуйте один раз — і рецепт буде у закладках, а пиріжки — весь час на столі.

Як приготувати печені пиріжки з картоплею

Інгредієнти:

  • кефір — 1 ст.;
  • рослинна олія — 0.5 ст.;
  • цукор — 2 ч. л.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • сухі дріжджі — 8 г;
  • пшеничне борошно — 3 склянки;
  • картопля — 0.5 кг;
  • цибуля ріпчаста — 1 — 2 шт.

Спосіб приготування:

  1. Кефір кімнатної температури змішуємо з рослинною олією, цукром, сіллю та сухими дріжджами. Все ретельно перемішуємо.
  2. В отриману масу додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Формуємо кулю і відправляємо її в тепле місце на півгодини.
  3. Для приготування начинки чистимо і відварюємо картоплю, пюруємо і додаємо підсмажену на сковороді з олією цибулю.
  4. Тісто ділимо на чотири частини, кожну скочуємо в ковбаску і розрізаємо на 4-5 частин. Кожну розкочуємо, в середину викладаємо начинку, защипаємо краї та формуємо пиріжок.
  5. Викладаємо пиріжки швом вниз на застелене пергаментом деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Через зазначений час дістаємо форму, змащуємо пиріжки збитим яйцем і відправляємо назад ще на 5-10 хвилин.

Рекомендуємо також приготувати пишні пиріжки з тушкованою капустою. Ви з’їсте їх за секунди.