Пиріжки вийдуть дивовижними: скільки не приготуйте — все буде мало
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 19454
Ви приготуєте їх за пару помахів руки
З 11 по 17 березня в Україні святкується одне з найрадісніших та найвеселіших свят — Масляна. Традиційною стравою в середу є печені пиріжки з різноманітними начинками.
Тому разом з OBOZ.UA пропонуємо приготувати найніжніші печені пиріжки з картоплею. Спробуйте один раз — і рецепт буде у закладках, а пиріжки — весь час на столі.
Як приготувати печені пиріжки з картоплею
Інгредієнти:
- кефір — 1 ст.;
- рослинна олія — 0.5 ст.;
- цукор — 2 ч. л.;
- сіль — 1 ч. л.;
- сухі дріжджі — 8 г;
- пшеничне борошно — 3 склянки;
- картопля — 0.5 кг;
- цибуля ріпчаста — 1 — 2 шт.
Спосіб приготування:
- Кефір кімнатної температури змішуємо з рослинною олією, цукром, сіллю та сухими дріжджами. Все ретельно перемішуємо.
- В отриману масу додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Формуємо кулю і відправляємо її в тепле місце на півгодини.
- Для приготування начинки чистимо і відварюємо картоплю, пюруємо і додаємо підсмажену на сковороді з олією цибулю.
- Тісто ділимо на чотири частини, кожну скочуємо в ковбаску і розрізаємо на 4-5 частин. Кожну розкочуємо, в середину викладаємо начинку, защипаємо краї та формуємо пиріжок.
- Викладаємо пиріжки швом вниз на застелене пергаментом деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Через зазначений час дістаємо форму, змащуємо пиріжки збитим яйцем і відправляємо назад ще на 5-10 хвилин.
Рекомендуємо також приготувати пишні пиріжки з тушкованою капустою. Ви з’їсте їх за секунди.