І до супу, і для перекусу, і на сніданок: для таких хачапурі навіть духовку вмикати не потрібно

Читать на русском
Автор
27186
Ви не повірите, що готувати хачапурі так просто
Ви не повірите, що готувати хачапурі так просто. Фото food.znaj.ua

Це чудова альтернатива звичайному хлібу

Коли мова заходить про грузинську кухню, ми відразу ж згадуємо апетитні хачапурі. Але є одна проблема — нам здається, що з апетитною, пишною стравою поратися доведеться дуже довго.

Разом із Shuba поділимося рецептом хачапурі, завдяки якому вам навіть не доведеться вмикати духовку. Такі смажені на сковороді швидкі хачапурі – чудова заміна хліба до супу та ідеальна закуска між основними прийомами їжі, коли дуже хочеться щось з’їсти.

Як приготувати швидкі хачапурі на сковороді

Інгредієнти на 7 порцій:

  • кефір — 250 г;
  • яйця курячі — 1 шт.;
  • борошно пшеничне — 750 г;
  • сіль — 1/2 ч. л.;
  • цукор — 1/2 ч. л.;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • сир — 600 г.

Спосіб приготування:

  1. У миску наливаю кефір, солимо, додаємо яйце, цукор і все перемішуємо до однорідного стану. Додаємо просіяне борошно і вимішуємо тісто. Накриваємо його рушником і залишаємо "відпочити" на 30-40 хвилин.
  2. Через вказаний час ділимо тісто на сім частин. З кожного формуємо кульку, накриваємо вологим рушником, доки готуємо начинку.
  3. Сир трьом на велику тертку і ділимо на сім частин. За бажанням додаємо улюблену зелень.
  4. З кульок тіста розкочуємо круглі тонкі коржики, на середину кожної викладаємо начинку, краї тіста збираємо в центр і добре защипаємо, щоб начинка не вилізла.
  5. Розкочуємо кульки в плоскі коржики та обсмажуємо їх на сухій сковороді під кришкою на вогні по 5-7 хвилин з кожного боку.

Готові хачапурі змащуємо розтопленим вершковим маслом. Подаємо їх теплими з какао за рецептом "Телеграфа".