І до супу, і для перекусу, і на сніданок: для таких хачапурі навіть духовку вмикати не потрібно
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 27168
Це чудова альтернатива звичайному хлібу
Коли мова заходить про грузинську кухню, ми відразу ж згадуємо апетитні хачапурі. Але є одна проблема — нам здається, що з апетитною, пишною стравою поратися доведеться дуже довго.
Разом із Shuba поділимося рецептом хачапурі, завдяки якому вам навіть не доведеться вмикати духовку. Такі смажені на сковороді швидкі хачапурі – чудова заміна хліба до супу та ідеальна закуска між основними прийомами їжі, коли дуже хочеться щось з’їсти.
Як приготувати швидкі хачапурі на сковороді
Інгредієнти на 7 порцій:
- кефір — 250 г;
- яйця курячі — 1 шт.;
- борошно пшеничне — 750 г;
- сіль — 1/2 ч. л.;
- цукор — 1/2 ч. л.;
- розпушувач — 1 ч. л.;
- сир — 600 г.
Спосіб приготування:
- У миску наливаю кефір, солимо, додаємо яйце, цукор і все перемішуємо до однорідного стану. Додаємо просіяне борошно і вимішуємо тісто. Накриваємо його рушником і залишаємо "відпочити" на 30-40 хвилин.
- Через вказаний час ділимо тісто на сім частин. З кожного формуємо кульку, накриваємо вологим рушником, доки готуємо начинку.
- Сир трьом на велику тертку і ділимо на сім частин. За бажанням додаємо улюблену зелень.
- З кульок тіста розкочуємо круглі тонкі коржики, на середину кожної викладаємо начинку, краї тіста збираємо в центр і добре защипаємо, щоб начинка не вилізла.
- Розкочуємо кульки в плоскі коржики та обсмажуємо їх на сухій сковороді під кришкою на вогні по 5-7 хвилин з кожного боку.
Готові хачапурі змащуємо розтопленим вершковим маслом. Подаємо їх теплими з какао за рецептом "Телеграфа".