Ці пиріжки розберуть гарячими прямо зі сковороди: лінивий сніданок для любителів поспати

Читать на русском
Автор
17145
Близьких будити не доведеться — вони збіжаться самі
Близьких будити не доведеться — вони збіжаться самі. Фото napensii.ua

І на сніданок, і для перекушування

На сніданок у нас найбільше вимог. Хочеться, щоб перший прийом їжі готувався швидко, виходив дуже смачним та ситним. Саме тому нас рятують різні страви з лаваша.

Сьогодні разом із "На пенсії" ми приготуємо з лаваша ліниві пиріжки з капустою. Тонке тісто з хрусткою скоринкою та ароматна капустяна начинка не залишать байдужими нікого. Ну що, беремо потрібні продукти і йдемо готувати?

Як приготувати пиріжки з капустою з лаваша

Інгредієнти:

  • лаваш — 2 шт.;
  • капуста білокачанна — 800 г;
  • цибуля — 2 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • вершкове масло — 30 г;
  • яйце — 2 шт.;
  • сметана — 5 ст. л.;
  • твердий сир — 50 г; борошно — 3 ст. л.;
  • невелика кількість борошна;
  • рослинна олія, сіль та перець — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Для початку підготуємо усі інгредієнти. Капусту миємо і шаткуємо. Моркву та цибулю чистимо. Моркву натираємо на великій тертці, цибулю тонко нарізаємо.
  2. Розігріваємо сковороду з вершковим маслом, відправляємо овочі та тушкуємо до готовності. Солимо і перчимо на смак.
  3. В окремій мисці змішуємо яйця зі сметаною. В отриману масу додаємо твердий натертий сир, трохи борошна, солимо все і перчимо. Перемішуємо до однорідності.
  4. Розподіляємо начинку по лавашу, згортаємо в рулет, нарізаємо квадратиками та вмочуємо в кляр.
  5. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо рулетики й обсмажуємо з обох боків до золотистості.

До речі, вірменський лаваш ви легко приготуєте вдома. Це дуже легко та просто.