Закохаєтесь з першого шматочка: курка з грибами в червоному вині — ідеальна страва на 14 лютого
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1636
Ця страва вразить вашого партнера витонченим смаком
День Святого Валентина — це не просто день улюблених, це день, коли хочеться дарувати тепло та любов своїм близьким. І що може бути кращим подарунком, ніж ужин, приготований з душею та турботою?
Забудьте про шумні ресторани та зарезервуйте столик на найромантичнішому місці на Землі — на вашій кухні. Tsn поділився рецептом страви, яка підкорить серце вашої другої половинки.
Складові на 2 порції:
- 2 курячі грудки зі шкірою
- ½ чайної ложки солі та мелений перець
- 1 столова ложка олії
- 300 г грибів глив
- 1 столова ложка олії
- 1 столова ложка муки
- ½ склянки курячого бульйону
- 1 склянка сухого червоного вина
- ½ чайної ложки цукру
Приготування:
- Розігрійте духовку до 220 °C.
- Промийте та наріжте гриби гливи.
- Натріть курячі грудки сіллю та перцем.
- Нагрійте сковороду на середньому вогні, додайте 1/2 столової ложки олії. Обсмажте курку шкірою до золотистого кольору (близько 6 хвилин).
- Перекладіть курку на деко, змащене залишеною олією, шкірою вгору. Додайте гриби, збризніть водою та запікайте у духовці протягом 30 хвилин.
Соус:
- На сковороді, де змажилася курка, розтопіть вершкове масло.
- Додайте муку, ретельно перемішайте та швидко обмастіть.
- Влийте курячий бульйон, постійно помішуючи, доведіть до кипіння.
- Додайте вино, цукор та 1/4 чайної ложки солі. Кип’ятіть на повільному вогні, поки соус не зменшиться наполовину.
- Додайте сіль та перець за смаком.
Подання:
- На тарілку вилийте 1 столову ложку соусу.
- Зверху викладіть шматочок курки та гриби.
- Доповніть салатником зі свіжих овочів або зеленню.
Додаткові поради:
- Для більш насиченого смаку курячі грудки можна замаринувати заздалегідь у суміші оливкової олії, трав та спецій.
- Гриби можна використовувати будь-які, на ваш смак.
- Замість курячого бульйону можна використовувати овочевий.
- Для більш пікантного смаку до соусу можна додати 1/4 чайної ложки меленого імбіру або мускатного горіха.
Створіть незабутню атмосферу любові та насолоджуйтесь вишуканою вечерею, приготовленою з любов’ю!
Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати "Сердечні" панкейки. Окрім цього, вас може зацікавити рецепт яєчні-валентинки, найкращий спосіб привітати другу половинку.