Закохаєтесь з першого шматочка: курка з грибами в червоному вині — ідеальна страва на 14 лютого

Читать на русском
Автор
1636
Смачна, ефектна та проста у приготуванні (фото створене за допомогою ШІ)
Смачна, ефектна та проста у приготуванні (фото створене за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ця страва вразить вашого партнера витонченим смаком

День Святого Валентина — це не просто день улюблених, це день, коли хочеться дарувати тепло та любов своїм близьким. І що може бути кращим подарунком, ніж ужин, приготований з душею та турботою?

Забудьте про шумні ресторани та зарезервуйте столик на найромантичнішому місці на Землі — на вашій кухні. Tsn поділився рецептом страви, яка підкорить серце вашої другої половинки.

Складові на 2 порції:

  • 2 курячі грудки зі шкірою
  • ½ чайної ложки солі та мелений перець
  • 1 столова ложка олії
  • 300 г грибів глив
  • 1 столова ложка олії
  • 1 столова ложка муки
  • ½ склянки курячого бульйону
  • 1 склянка сухого червоного вина
  • ½ чайної ложки цукру

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 220 °C.
  2. Промийте та наріжте гриби гливи.
  3. Натріть курячі грудки сіллю та перцем.
  4. Нагрійте сковороду на середньому вогні, додайте 1/2 столової ложки олії. Обсмажте курку шкірою до золотистого кольору (близько 6 хвилин).
  5. Перекладіть курку на деко, змащене залишеною олією, шкірою вгору. Додайте гриби, збризніть водою та запікайте у духовці протягом 30 хвилин.

Соус:

  1. На сковороді, де змажилася курка, розтопіть вершкове масло.
  2. Додайте муку, ретельно перемішайте та швидко обмастіть.
  3. Влийте курячий бульйон, постійно помішуючи, доведіть до кипіння.
  4. Додайте вино, цукор та 1/4 чайної ложки солі. Кип’ятіть на повільному вогні, поки соус не зменшиться наполовину.
  5. Додайте сіль та перець за смаком.

Подання:

  1. На тарілку вилийте 1 столову ложку соусу.
  2. Зверху викладіть шматочок курки та гриби.
  3. Доповніть салатником зі свіжих овочів або зеленню.

Додаткові поради:

  • Для більш насиченого смаку курячі грудки можна замаринувати заздалегідь у суміші оливкової олії, трав та спецій.
  • Гриби можна використовувати будь-які, на ваш смак.
  • Замість курячого бульйону можна використовувати овочевий.
  • Для більш пікантного смаку до соусу можна додати 1/4 чайної ложки меленого імбіру або мускатного горіха.

Створіть незабутню атмосферу любові та насолоджуйтесь вишуканою вечерею, приготовленою з любов’ю!

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати "Сердечні" панкейки. Окрім цього, вас може зацікавити рецепт яєчні-валентинки, найкращий спосіб привітати другу половинку.