Приготуйте коханій такий пиріг — і завоюєте її серце: рецепт на День Валентина
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 37783
![Ніжна і красива домашня випічка](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/9/35/7d0cb721-6614ae439694f490d8cc662461eca359.png?v=6372_1)
Такий пиріг можна пекти не лише на Валентина
Ми розповідали, як приготувати смачний торт із млинців. Тепер ділимось рецептом пирога, який варто приготувати до чаю на День Валентина.
Смачне тісто в поєднанні з кремовою начинкою та легкою кислинкою журавлини — цей пиріг виходить розкішним, а готується зовсім нескладно. Рецептом поділились на порталі zav-club.com.
Інгредієнти:
- 160 г пшеничного борошна
- 1 яйце
- 50 г цукру
- 75 мл молока
- лимонна цедра
- 2 столові ложки меду
- 1/2 чайної ложки ванільної есенції
- 2 столові ложки оливкової олії
Для начинки:
- 500 г рікотти
- 300 г вершкового сиру
- 300 г цукрової пудри
- 300 г вершків для збивання
- сік 1 лимона
- 2 листи желатину
- 150 г журавлини
- 100 г цукру
- журавлина для прикраси
Спосіб приготування:
- В окремій мисці з’єднуємо яйце з ванільною есенцією, оливковою олією та медом і збиваємо. Цедру лимона разом з цукром додаємо в миску. Просіюємо борошно і добре перемішуємо.
- До борошна потроху вливаємо молоко, вимішуючи, до отримання однорідної суміші. Повинне вийти еластичне тісто, яке не прилипатиме до рук. Якщо воно занадто крихке, можна додати трохи більше молока, а якщо липке — трохи борошна.
- Нагріваємо духовку до температури 200ºС. Розкочуємо тісто у пласт приблизно 3 міліметри завтовшки.
- Роз’ємну форму змащуємо невеликою кількістю оливкової. Викладаємо в неї тісто так, щоб воно ідеально покривало стінки та основу. Надлишки тіста зрізаємо з країв. Накриваємо тісто папером для випікання, а поверх нього — сушену квасолю. Випікаємо при температурі 180º протягом 10 хвилин.
- Дістаємо готову основу з духовки, знімаємо вантаж і повертаємо запікатися ще на 5 хвилин. Дістаємо з духовки і даємо повністю охолонути.
- Готуємо варення з журавлини. Варимо журавлину з цукром впродовж 15 хвилин, помішуючи. Тоді знімаємо з вогню і даємо охолонути.
- Перемішуємо вершковий сир та рікоту з цукром. Вершки збиваємо і вмішуємо в сирну суміш до однорідного крему.
- Кладемо листи желатину в лимонний сік на десять хвилин, розтоплюємо їх на водяній бані. Після цього вмішуємо в попередню суміш.
- Холодне тісто поливаємо варенням з журавлини. Розподіляємо по всій поверхні. Виливаємо сирну начинку та вирівнюємо поверхню.
Ставимо пиріг в холодильник до застигання. Також ми розповідали, як приготувати цікавий десерт без випічки.