Приготуйте коханій такий пиріг — і завоюєте її серце: рецепт на День Валентина

Читать на русском
Автор
37777
Ніжна і красива домашня випічка
Ніжна і красива домашня випічка. Фото Портал "Пляшка"

Такий пиріг можна пекти не лише на Валентина

Ми розповідали, як приготувати смачний торт із млинців. Тепер ділимось рецептом пирога, який варто приготувати до чаю на День Валентина.

Смачне тісто в поєднанні з кремовою начинкою та легкою кислинкою журавлини — цей пиріг виходить розкішним, а готується зовсім нескладно. Рецептом поділились на порталі zav-club.com.

Інгредієнти:

  • 160 г пшеничного борошна
  • 1 яйце
  • 50 г цукру
  • 75 мл молока
  • лимонна цедра
  • 2 столові ложки меду
  • 1/2 чайної ложки ванільної есенції
  • 2 столові ложки оливкової олії

Для начинки:

  • 500 г рікотти
  • 300 г вершкового сиру
  • 300 г цукрової пудри
  • 300 г вершків для збивання
  • сік 1 лимона
  • 2 листи желатину
  • 150 г журавлини
  • 100 г цукру
  • журавлина для прикраси

Спосіб приготування:

  1. В окремій мисці з’єднуємо яйце з ванільною есенцією, оливковою олією та медом і збиваємо. Цедру лимона разом з цукром додаємо в миску. Просіюємо борошно і добре перемішуємо.
  2. До борошна потроху вливаємо молоко, вимішуючи, до отримання однорідної суміші. Повинне вийти еластичне тісто, яке не прилипатиме до рук. Якщо воно занадто крихке, можна додати трохи більше молока, а якщо липке — трохи борошна.
  3. Нагріваємо духовку до температури 200ºС. Розкочуємо тісто у пласт приблизно 3 міліметри завтовшки.
  4. Роз’ємну форму змащуємо невеликою кількістю оливкової. Викладаємо в неї тісто так, щоб воно ідеально покривало стінки та основу. Надлишки тіста зрізаємо з країв. Накриваємо тісто папером для випікання, а поверх нього — сушену квасолю. Випікаємо при температурі 180º протягом 10 хвилин.
  5. Дістаємо готову основу з духовки, знімаємо вантаж і повертаємо запікатися ще на 5 хвилин. Дістаємо з духовки і даємо повністю охолонути.
  6. Готуємо варення з журавлини. Варимо журавлину з цукром впродовж 15 хвилин, помішуючи. Тоді знімаємо з вогню і даємо охолонути.
  7. Перемішуємо вершковий сир та рікоту з цукром. Вершки збиваємо і вмішуємо в сирну суміш до однорідного крему.
  8. Кладемо листи желатину в лимонний сік на десять хвилин, розтоплюємо їх на водяній бані. Після цього вмішуємо в попередню суміш.
  9. Холодне тісто поливаємо варенням з журавлини. Розподіляємо по всій поверхні. Виливаємо сирну начинку та вирівнюємо поверхню.

Ставимо пиріг в холодильник до застигання. Також ми розповідали, як приготувати цікавий десерт без випічки.