Такій вечері ваша друга половинка точно зрадіє: рецепт до Дня святого Валентина

Читать на русском
Автор
25011
Ідеальна вечеря до свята
Ідеальна вечеря до свята. Фото unian.ua

Вам не доведеться стояти півдня на кухні

Не за горами День святого Валентина. Кожен кулінар хоче побалувати свою другу половинку смачною вечерею.

Відмінний варіант — курячі стегна з картоплею та овочами за рецептом "УНІАН". Вам не доведеться довго стояти біля плити — просто необхідно трохи промаринувати м’ясо і відправити її разом із овочами та картоплею в духовку. Другу половинку від такої вечері за вуха не відтягнеш!

Як приготувати курячі стегна з картоплею та овочами в духовці

Інгредієнти:

  • курячі стегна — 8 шт.;
  • картопля — 5 шт.;
  • помідори — 200 г;
  • велика цибуля — 1 шт.;
  • часник — 6 зубчиків;
  • сік 1 лимона;
  • гірчиця м’яка — 2 ч. л.;
  • мед — 2 ст.л.;
  • сушене орегано — 1 ст. л.;
  • паприка — 2 ч. л.;
  • соняшникова олія — 1 ст. л.;
  • курячий бульйон — 250 мл (можна з кубика).

Спосіб приготування:

  1. Часник чистимо, пропускаємо через прес і змішуємо з лимонним соком, гірчицею, медом, орегано, паприкою, олією, сіллю та перцем.
  2. Приготованим соусом поливаємо курячі стегна і відправляємо на 5 годин у холодильник для маринування.
  3. Картоплю, помідори та цибуля моя і чистим. Картоплю нарізаємо великими шматочками, цибулю — четвертинками, а помідори — четвертинами.
  4. У форму для запікання викладаємо підготовлену картоплю, на неї — цибулю, помідори та курку. Все солимо, посипаємо перцем, заливаємо бульйоном і щільно накриваємо фольгою.
  5. Випікаємо в розігрітій духовці до 180° 20 хвилин, потім знімаємо фольгу і відправляємо в духовку ще на 35 хвилин.

Найкраще стегенця подавати з улюбленим салатом. Така вечеря точно всім сподобається!