Такій вечері ваша друга половинка точно зрадіє: рецепт до Дня святого Валентина
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 25011
Вам не доведеться стояти півдня на кухні
Не за горами День святого Валентина. Кожен кулінар хоче побалувати свою другу половинку смачною вечерею.
Відмінний варіант — курячі стегна з картоплею та овочами за рецептом "УНІАН". Вам не доведеться довго стояти біля плити — просто необхідно трохи промаринувати м’ясо і відправити її разом із овочами та картоплею в духовку. Другу половинку від такої вечері за вуха не відтягнеш!
Як приготувати курячі стегна з картоплею та овочами в духовці
Інгредієнти:
- курячі стегна — 8 шт.;
- картопля — 5 шт.;
- помідори — 200 г;
- велика цибуля — 1 шт.;
- часник — 6 зубчиків;
- сік 1 лимона;
- гірчиця м’яка — 2 ч. л.;
- мед — 2 ст.л.;
- сушене орегано — 1 ст. л.;
- паприка — 2 ч. л.;
- соняшникова олія — 1 ст. л.;
- курячий бульйон — 250 мл (можна з кубика).
Спосіб приготування:
- Часник чистимо, пропускаємо через прес і змішуємо з лимонним соком, гірчицею, медом, орегано, паприкою, олією, сіллю та перцем.
- Приготованим соусом поливаємо курячі стегна і відправляємо на 5 годин у холодильник для маринування.
- Картоплю, помідори та цибуля моя і чистим. Картоплю нарізаємо великими шматочками, цибулю — четвертинками, а помідори — четвертинами.
- У форму для запікання викладаємо підготовлену картоплю, на неї — цибулю, помідори та курку. Все солимо, посипаємо перцем, заливаємо бульйоном і щільно накриваємо фольгою.
- Випікаємо в розігрітій духовці до 180° 20 хвилин, потім знімаємо фольгу і відправляємо в духовку ще на 35 хвилин.
Найкраще стегенця подавати з улюбленим салатом. Така вечеря точно всім сподобається!