Не працює камера телефону? Три головні причини та що робити

Читать на русском
Автор
1362
Неприємності з камерою нікого не радують
Неприємності з камерою нікого не радують. Фото freepik.com

Часто проблему можна вирішити

Несправності камери смартфона бувають вкрай прикрими, адже ми звикли будь-якої миті мати можливість зняти фото чи відео. Є кілька причин, чому вона може не працювати, а раніше ми розповідали, як зрозуміти, що за вами стежать через камеру вашого телефону.

Камера може припинити виконувати свої функції з різних причин, пише сайт itechua. Насамперед це може бути програмний збій, але не можна виключати й того, що виникли проблеми з самою камерою.

Програмний збій

Найчастіше з такою проблемою можуть зіткнутися власники нових телефонів і ті, хто знову почав користуватися пристроєм, який пролежав без діла довгий час. У більшості випадків проблему можна вирішити елементарно — перезавантаженням або оновленням важливих програм. Якщо це не допомогло, доведеться показати гаджет майстру.

Шкідливі програми

Якщо камера перестала працювати невдовзі після завантаження файлів і встановлення програм з неперевірених джерел, найімовірніше причина неполадок у тому, що у смартфон проник вірус. Щоб виключити цей ризик, необхідно встановити антивірус на пристрій і качати програми тільки з надійних і безпечних платформ.

Забруднення камери

Якщо при вмиканні камери на екрані з’являється чорний прямокутник або розмите зображення замість чіткої картинки, з високою ймовірністю камера просто запилилася, або забруднена відбитками пальців або порошинками. Потрібно обережно, але ретельно очистити її серветкою з мікрофібри. В особливо складних випадках можна скористатися спреєм для протирання лінз окулярів, що продається в оптиках.

Раніше "Телеграф" розповідав, що слід зробити перед використанням нового смартфона. Фахівці рекомендують витратити 15 хвилин, які зможуть уберегти від багатьох неприємностей у майбутньому.