Акумулятор скаже "дякую": як заряджати телефон без шкоди для нього

Читать на русском
Автор
26040
Батарея почне розряджатися швидше, якщо не дотримуватися цих правил
Батарея почне розряджатися швидше, якщо не дотримуватися цих правил

Підвищення температури через використання смартфона на зарядці може "вбити" акумулятор за лічені місяці

Про користь для акумулятора смартфона від часткових заряджань та шкоду від повних циклів розрядки/зарядки від 0 до 100% говорилося вже не один раз. Така зарядка, коли рівень енергії балансує між 20 та 80% корисніша для батареї та продовжує її життя. Однак це не єдиний лайфхак, який можна використовувати ледь не щодня.

Про це розповіли на порталі Android Authority. Автори рекомендують використовувати технології швидкого заряджання та бездротового заряджання з розумом — тільки тоді, коли ваш пристрій охолоджений та не зловживати ними.

Надмірний перегрів може прискорити погіршення стану батареї. Не накривайте телефон під час заряджання та тримайте його якомога далі від теплих місць. Не грайте в інтенсивні ігри, не транслюйте відео або взагалі не задійте телефон під час заряджання, щоб уникнути нагрівання та навантаження на акумулятор.

В чому небезпека високих температур

Температура є ключовим фактором довговічності служби акумулятора. Це, мабуть, найбільший вбивця довготривалого здоров’я батареї. Як і висока напруга, високі температури навантажують акумулятор і змушують його втрачати ємність набагато швидше, ніж при зберіганні за нижчих температур.

Елемент, що підтримується при температурі 25–40 градусів за Цельсієм, повинен зберігати приблизно від 85% до 96% своєї ємності після першого року з розумними циклами заряджання. Регулярне підвищення температури вище 40°C і заряджання до 100% призводить до зниження ємності до 65% після першого року, а температура акумулятора 60°C знизить ємність до 65% за три місяці.

Раніше "Телеграф" розповідав як правильно користуватися режимом швидкої зарядки, аби не нашкодити смартфону. Для смартфона при такій зарядці є безпечна температура зовнішнього середовища для підключення.