Що потрібно зробити перед використанням нового телефону: 10 простих, але необхідних кроків

Читать на русском
Автор
27625
Купівля телефону
Купівля телефону. Фото freepik.com

Небагато часу та зусиль убережуть від неприємностей

Прості правила допоможуть суттєво продовжити життя телефону, але важливим є також правильний старт. Перед тим, як почати використовувати новий смартфон, фахівці рекомендують витратити 15 хвилин і зробити 10 речей.

Ці кроки продовжать життя телефону та зроблять користування пристроєм комфортнішим, пише сайт itechua. Крім того, вони допоможуть захиститись від шпигунських програм.

Крок 1 – перевірка смартфона. Потрібно оглянути корпус телефону та весь вміст упаковки. Усі аксесуари, перелічені в посібнику або на коробці, мають бути в наявності.

Крок 2 – перша зарядка смартфона після покупки. Перше, що потрібно зробити діставши телефон з коробки — повністю його зарядити. Тільки після цього можна розпочинати вивчення функцій.

Крок 3 – базові настройки смартфона. Зазвичай послугу з первинного настроювання та завантаження програм пропонують у магазині при покупці, проте експерти не радять доручати це консультантам. Висока ймовірність отримати купу непотрібних програм на свій смартфон та ще й за свої гроші. Розумніше самостійно вирішити, які програми потрібні та встановити їх самому.

Крок 4 — очищення від "сміття". На більшості нових телефонів вже встановлено сервіси та програми. Не всі можна видалити, але більшість можна. Фахівці радять одразу видалити чи деактивувати зайві.

Крок 5 – налаштування облікового запису. Для встановлення програм на Android необхідно увійти до свого облікового запису Google. Створюючи новий обліковий запис, використовуйте надійний пароль та увімкніть двофакторну автентифікацію.

Крок 6 – налаштування оновлень. Підключивши Wi-Fi, потрібно насамперед перевірити наявність оновлень. Для цього можна відвідати Google Play Store або App Store, щоб оновити програми.

Крок 7 – налаштування безпеки. Потрібно зайти в налаштування безпеки нового пристрою та встановити вхід за біометричними даними (відбиток пальця, скан обличчя) або PIN-код. Також можна захистити телефон, програми та облікові записи, використовуючи надійні паролі та увімкнувши двофакторну автентифікацію.

Крок 8 – налаштування резервного копіювання. Для цього необхідно скористатися можливістю хмарних послуг.

Крок 9 – налаштування повідомлень. За замовчуванням у всіх програмах активовані спливаючі повідомлення. Вони не лише з’їдають заряд батареї, а й дратують. Непотрібні варто відключити та налаштувати показ лише важливих та цікавих.

Крок 10 – придбання чохла телефону. Підходящий чохол захистить телефон від механічних пошкоджень і зробить його зручнішим для руки. Є і ще один важливий момент — він також може допомогти розв'язувати невелику проблему сучасних смартфонів — камеру, що надто випирає. Для вирівнювання поверхні пристрою підійде чохол із щільного матеріалу.

Раніше "Телеграф" розповідав, як змусити свій бюджетний телефон працювати на максимум. Прості поради розкриють усі його можливості.