П’ять важливих кроків: що робити, якщо у вас вкрали мобільний телефон

Читать на русском
Автор
2197
Що робити в першу чергу, якщо у вас вкрали телефон
Що робити в першу чергу, якщо у вас вкрали телефон. Фото Freepik

Поради від кіберполіції на випадок крадіжки телефону

У сучасному світі телефон є дуже важливою частиною нашого життя. У ньому зберігається багато особистої інформації про власника, тому втрата пристрою може стати серйозною проблемою. "Телеграф" вже розповідав, що потрібно зробити, якщо смартфон завис, а сьогодні ділиться, що зробити, якщо ви втратили або у вас вкрали телефон.

Є кілька важливих кроків, які потрібно зробити насамперед, якщо виявили, що телефон зник. У кіберполіції розповіли, що це за кроки.

Заблокуйте SIM-картку

Перший крок – це блокування сім-карти. Зверніться до мобільного оператора та повідомте про втрату телефону. Блокування сім-картки не дозволить зловмисникам отримати доступ до вашого номера та облікових записів, пов’язаних з ним.

Завершення активних сесій в облікових записах

Завершіть активні сесії у своїх облікових записах, це допоможе убезпечити свої дані в облікових записах від несанкціонованого доступу.

Змініть паролі

Швидка зміна паролів у програмах, соціальних мережах, банкінгу та облікових записах Apple ID, Google допоможе вам захистити свої дані від зловмисників. При заміні паролів використовуйте складні комбінації, щоб запобігти зламуванню.

Заблокуйте або видаліть дані на пристрої

Якщо є можливість, видаліть або заблокуйте всі особисті дані на викраденому або втраченому телефоні. Так ніхто не зможе використати ваші дані проти вас.

Звернення до поліції

Якщо у вас вкрали телефон, терміново зверніться до поліції. Сучасні технології можуть допомогти знайти ваш телефон у короткий термін, а також того, хто його вкрав, щоб не втратити свої особисті дані та медіафайли.

Раніше "Телеграф" розповідав, як швидко почистити кеш-пам’ять у програмі Viber лише за хвилину. З цим впорається навіть дитина.