Привіт з Італії: рецепт картопляних ньоккі

Читать на русском
Автор
Ці ньоккі подарують незабутні відчуття  (зображення створено за допомогою ШІ)
Ці ньоккі подарують незабутні відчуття (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Картопляні ньоккі стануть ситною та смачною альтернативою вареникам.

Ньоккі — це не просто італійська страва, це справжня поезія смаку, що чарує своєю легкістю та вишуканістю. Їх ніжні "хмарки" з картопляного тіста тануть у роті, даруючи незабутні гастрономічні враження. Також, пропонуємо вам рецепт ніжних парових вареників з сиром.

Сьогодні ми поділимося з вами рецептом картопляних ньоккі, які допоможуть вам створити справжній шедевр на вашій кухні.

Класичні ньоккі: простота та елегантність

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 1 яйце
  • 100 г борошна
  • 50 г вершкового масла
  • 50 г тертого пармезану
  • Сіль та мускатний горіх за смаком

Приготування:

  1. Відваріть картоплю в мундирі до готовності.
  2. Очистіть картоплю та пропустіть її через прес.
  3. Додайте яйце, борошно, сіль та мускатний горіх. Замісіть тісто, доки воно не стане однорідним.
  4. З тіста сформуйте невеликі кульки або ковбаски.
  5. У киплячу підсолену воду опустіть ньоккі та варіть їх протягом 2-3 хвилин, доки вони не спливуть на поверхню.
  6. Розтопіть вершкове масло на сковороді, додайте тертий пармезан і обсмажте ньоккі протягом 1-2 хвилин.
  7. Подавайте ньоккі негайно, посипавши свіжою зеленню (за бажанням).

Нещодавно "Телеграф" розповідав, як приготувати вареники з картоплею та грибами. Також, пропонуємо рецепт вареників з яблуками.