Як в Італії: рецепт піци Маргарита

Читать на русском
Автор
1716
Піца Маргарита легко готується та має неймовірний смак (зображення створено за допомогою ШІ)
Піца Маргарита легко готується та має неймовірний смак (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати піцу Маргариту.

Піца Маргарита — це класична італійська страва, яка складається з тонкого тіста, томатного соусу, моцарелли і базиліка. Цей рецепт піци був вперше придуманий в Неаполі в 1889 році в честь королеви Маргарити Савойської.

Історія піци Маргарити

Піца Маргарита має довгу і цікаву історію. Вона була винайдена в Неаполі в 1889 році в честь королеви Маргарити Савойської, яка відвідувала місто.Про це пише foodfestival.

Складові

Для приготування піци Маргарити вам знадобляться такі інгредієнти:

  • Для тіста:
  • 500 г борошна
  • 250 мл теплої води
  • 10 г сухих дріжджів
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1 чайна ложка солі
  • Для соусу:
  • 500 г томатів у власному соку
  • 1 зубчик часнику
  • 1 чайна ложка оливкової олії
  • Сіль і перець за смаком
  • Для начинки:
  • 200 г моцарелли
  • 10 листків базиліка

Приготування

  1. Приготуйте тісто. У миску всипте борошно, дріжджі, цукор і сіль. Влийте теплу воду і замісіть тісто.
  2. Тісто загорніть в харчову плівку і приберіть в тепле місце на 1 годину, щоб воно піднялося.
  3. Приготуйте соус. Томат у власному соку пропустіть через сито, щоб видалити шкірку і насіння. Часник дрібно порубаєте і обсмажте на оливковій олії. Додайте томатний соус, сіль і перець за смаком.
  4. Розділіть тісто на дві частини. Розкачайте одну частину тіста в круглий пласт товщиною 2-3 мм.
  5. Викладіть тісто на лист для випічки, змащений оливковою олією.
  6. Намажте тісто томатним соусом.
  7. Розкладіть по всій поверхні тіста моцареллу.
  8. Зверху викладіть листя базиліка.
  9. Випікайте піцу в розігрітій до 200 градусів духовці 15-20 хвилин.

Піца Маргарита — це класична італійська страва, яка сподобається всім любителям піци. Спробуйте приготувати її за нашим рецептом і ви обов'язково будете задоволені результатом.

Щоб піца Маргарита була більш ароматною, можна додати в соус 1 чайну ложку орегано або базиліка.

Подаємо піцу гарячою, як тільки вона приготується. Також ми ділились рецептом дуже смачного картопляного хліба. Крім того, ми ділились рецептом смачного гуцульського грибного салату — Шухи.