Ми підкажемо, як приготувати піцу Маргариту.
Піца Маргарита — це класична італійська страва, яка складається з тонкого тіста, томатного соусу, моцарелли і базиліка. Цей рецепт піци був вперше придуманий в Неаполі в 1889 році в честь королеви Маргарити Савойської.
Історія піци Маргарити
Піца Маргарита має довгу і цікаву історію. Вона була винайдена в Неаполі в 1889 році в честь королеви Маргарити Савойської, яка відвідувала місто.Про це пише foodfestival.
Складові
Для приготування піци Маргарити вам знадобляться такі інгредієнти:
- Для тіста:
- 500 г борошна
- 250 мл теплої води
- 10 г сухих дріжджів
- 1 чайна ложка цукру
- 1 чайна ложка солі
- Для соусу:
- 500 г томатів у власному соку
- 1 зубчик часнику
- 1 чайна ложка оливкової олії
- Сіль і перець за смаком
- Для начинки:
- 200 г моцарелли
- 10 листків базиліка
Приготування
- Приготуйте тісто. У миску всипте борошно, дріжджі, цукор і сіль. Влийте теплу воду і замісіть тісто.
- Тісто загорніть в харчову плівку і приберіть в тепле місце на 1 годину, щоб воно піднялося.
- Приготуйте соус. Томат у власному соку пропустіть через сито, щоб видалити шкірку і насіння. Часник дрібно порубаєте і обсмажте на оливковій олії. Додайте томатний соус, сіль і перець за смаком.
- Розділіть тісто на дві частини. Розкачайте одну частину тіста в круглий пласт товщиною 2-3 мм.
- Викладіть тісто на лист для випічки, змащений оливковою олією.
- Намажте тісто томатним соусом.
- Розкладіть по всій поверхні тіста моцареллу.
- Зверху викладіть листя базиліка.
- Випікайте піцу в розігрітій до 200 градусів духовці 15-20 хвилин.
Піца Маргарита — це класична італійська страва, яка сподобається всім любителям піци. Спробуйте приготувати її за нашим рецептом і ви обов'язково будете задоволені результатом.
Щоб піца Маргарита була більш ароматною, можна додати в соус 1 чайну ложку орегано або базиліка.
Подаємо піцу гарячою, як тільки вона приготується. Також ми ділились рецептом дуже смачного картопляного хліба. Крім того, ми ділились рецептом смачного гуцульського грибного салату — Шухи.