Хліб ідеально підходить для будь-якої вечері
До супу можна приготувати ліниві пиріжки з капустою або ж надзвичайно смачний часниковий хліб. Його також можна їсти як самостійну страву — до прикладу, з кавою вранці.
Також хліб можна взяти з собою на пікнік чи перекус. А рецептом з нами поділилися на порталі "Смачні рецепти домашніх страв".
Як приготувати сирно-часниковий хліб
Інгредієнти:
- борошно — 200 г;
- дріжджі сухі — 5 г;
- цукор — 1 ст.л;
- сіль;
- олія — 15 г;
- вода тепла — 120 г;
- часник подрібнений — 10 г;
- вершкове масло — 20 г;
- фета — 30 г.
Спосіб приготування:
- У теплу воду всипати цукор та дріжджі, перемішати.
- Борошно просіяти та змішати із сіллю, частинами всипати в рідку основу.
- Поступово вимішати тісто, додаючи олію.
- Накрити та залишити в теплому місці на 1 годину.
- Сир натерти на великій тертці, частину змішати з подрібненим часником і вершковим маслом.
- Тісто розділити на кілька частин і розкотити в коржики.
- Змастити їх часниковою начинкою та посипати сиром.
- Викласти коржики на лист, застелений пергаментом.
- Запікати хліб у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 15 хвилин.
А якщо ви любите "ліниву" випічку, рекомендуємо також приготувати піци-оладки. Необхідні продукти ймовірно знайдуться у вашому холодильнику, а на приготування ви витратите лічені хвилини.