Як зробити справжнє морозиво вдома: такого ви точно не скуштуєте в магазині

Читать на русском
Автор
686
Домашнє морозиво набагато корисніше за магазинне  (зображення створено за допомогою ШІ)
Домашнє морозиво набагато корисніше за магазинне (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Смачний десерт можна зробити навіть в домашніх умовах.

Літо – це пора не лише спеки та сонця, але й смачного морозива. Проте, не завжди хочеться купувати його в магазині, адже невідомо з яких інгредієнтів воно зроблене. Сьогодні ми поділимося з вами секретами, як приготувати домашнє морозиво, яке буде не лише смачним, але й корисним.

Інгредієнти:

  • 500 мл молока
  • 400 г вершків (33%)
  • 150 г цукру
  • 100 г глюкози (за бажанням)
  • 4 жовтки
  • 1 стручок ванілі
  • Щіпка солі

Додаткові інгредієнти (за бажанням):

  • Фрукти, ягоди
  • Шоколад
  • Горіхи
  • Цукерки

Приготування:

  1. Підготуйте інгредієнти. Молоко та вершки злегка підігрійте, але не кип'ятіть. Жовтки відокремте від білків. З стручка ванілі вийміть насіння.
  2. Збийте жовтки з цукром. У мисці збийте жовтки з цукром до пишної маси.
  3. Додайте молоко та вершки. Тонкою цівкою влийте в жовткову суміш молоко та вершки, постійно помішуючи.
  4. Додайте глюкозу та ваніль. Додайте глюкозу (якщо використовуєте) та насіння ванілі, перемішайте.
  5. Заварюйте крем. Перелийте суміш у каструлю і поставте на повільний вогонь. Постійно помішуючи, варіть крем до загустіння, близько 10-15 хвилин. Крем не повинен кипіти!
  6. Остудіть крем. Зніміть крем з вогню і дайте йому повністю охолонути.
  7. Заморожуйте морозиво. Перелийте охолоджений крем в ємність для заморожування і поставте в морозильну камеру. Щодві години діставайте морозиво та перемішуйте його, щоб воно не кристалізувалося.
  8. Додайте інгредієнти (за бажанням). Коли морозиво почне застигати, додайте в нього фрукти, ягоди, шоколад, горіхи, цукерки або інші інгредієнти за вашим смаком.
  9. Заморожуйте до готовності. Заморожуйте морозиво до повної готовності, близько 6-8 годин.

Порада:

  • Якщо у вас немає глюкози, можна використовувати замість неї мед.
  • Для більш насиченого смаку морозива можна додати в крем какао-порошок, каву або лікер.
  • Готове морозиво можна зберігати в морозильній камері до 2 тижнів.

Також ми ділились рецептом дуже смачних домашніх рогаликів. Також, пропонуємо рецепт пирога з вишнями.