Якщо набридла звичайна піца: турецький рецепт м’ясних "човників"

Читать на русском
Автор
786
Смачна та незвичайна страва
Смачна та незвичайна страва. Фото smachnonews.24tv.ua

Достойна конкуренція звичній страві

Ну хто ж відмовиться від шматочка італійської піци ? А що, якщо скуштувати турецький варіант улюбленої страви?

У Туреччині піца називається піде і часто її готують у формі човників з м’ясним фаршем, сиром та яйцями або просто овочами. Рецептом цієї незвичайної страви ділиться Smachnonews.

Як приготувати турецьку піцу піде

Інгредієнти на 8 порцій:

  • 510 г пшеничного борошна;
  • 10 г сухих дріжджів;
  • 25 мл олії;
  • 240 мл води;
  • 40 г петрушки;
  • 20 г часнику;
  • 700 г баранячого фаршу;
  • 1 шт. червоного перцю чилі;
  • 200 г болгарського перцю;
  • 180 г цибулі;
  • 2 ч. л. зіри;
  • 1 ч. л. сухого перцю чилі;
  • 40 г томатної пасти;
  • 50 мл оливкової олії;
  • сіль, цукор, мелений чорний перець.

Спосіб приготування:

  1. У глибокій мисці змішуємо борошно, дріжджі, по 5 г солі та цукру, олію, теплу воду. Замішуємо однорідне тісто, перекладаємо його в змащену олією миску і відправляємо "відпочити" в тепле місце на 40 — 60 хвилин.
  2. Цибулю чистимо, дрібно нарізаємо, обсмажуємо на розігрітій сковороді з олією. Посипаємо зірою, додаємо дрібно нарізаний болгарський перець, гострий перець чилі та часник.
  3. Через зазначений час додаємо фарш, а через 5-10 хвилин томатну пасту, чорний мелений перець, сухий чилі, цукор і сіль до свого смаку, обсмажуємо 2-3 хвилини. Вимикаємо вогонь, додаємо дрібно нарізану зелень і перемішуємо.
  4. Готове тісто ділимо на кілька частин, кожну розгортаємо і відправляємо на застелений пергаментом лист. Відступаючи від країв на 2-3 см, викладаємо восьму частину начинки.
  5. Краї тіста підгинаємо до середини та формуємо човники, змащуємо їх оливковою олією та відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 15 – 20 хвилин.

Готові піде нарізаємо на порційні шматки, посипаємо подрібненою зеленою і подаємо з улюбленим напоєм. Смачного.