Цей пиріг замінить навіть торт на святковому столі: рецепт неймовірно ніжного десерту

Читать на русском
Автор
168489
Пиріг виходить смачним та ароматним
Пиріг виходить смачним та ароматним. Фото vazhnoznat.com

Ви закохаєтеся з першого шматочка

Важко уявити зиму без солодких мандарин. Ми навчилися готувати з них навіть пікантні салати та найсмачнішу курочку.

А сьогодні ми з "Важно знать" здивуємо вас простим у приготуванні, але неймовірно смачним та ароматним мандариновим пирогом. Ви закохаєтеся у цей яскравий десерт буквально з першого шматочка.

Як приготувати мандариновий пиріг

Інгредієнти:

  • 2 мандарини середнього розміру;
  • 2–3 курячі жовтки;
  • 180 г пшеничного борошна;
  • 0,5 пакетика ванільного цукру;
  • 125 мл свіжого молока;
  • 100 г цукру;
  • 25 г розтопленого вершкового масла для тіста;
  • 25 г вершкового масла для заливки;
  • 1/3 ч. л. солі;
  • 1,5 ч. л. розпушувача для тіста;
  • 2 ст. л. цукру для посипання;
  • 2-3 ст. л. цукрової пудри для посипання.

Спосіб приготування:

  1. Курячі жовтки збиваємо з цукром, розтопленим маслом, молоком, ванільним цукром та сіллю. В отриману масу відправляємо просіяне борошно і розпушувач, знову все ретельно збиваємо.
  2. Підготовлене тісто виливаємо у форму для запікання та рівномірно розподіляємо.
  3. Мандарини чистимо, ділимо на часточки та викладаємо на тісто. Поливаємо все розтопленим вершковим маслом та посипаємо 2 ст. л. цукру.
  4. Пиріг відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.

Готову випічку посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу з улюбленим напоєм. Смачного!