Цей пиріг замінить навіть торт на святковому столі: рецепт неймовірно ніжного десерту
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 168489
Ви закохаєтеся з першого шматочка
Важко уявити зиму без солодких мандарин. Ми навчилися готувати з них навіть пікантні салати та найсмачнішу курочку.
А сьогодні ми з "Важно знать" здивуємо вас простим у приготуванні, але неймовірно смачним та ароматним мандариновим пирогом. Ви закохаєтеся у цей яскравий десерт буквально з першого шматочка.
Як приготувати мандариновий пиріг
Інгредієнти:
- 2 мандарини середнього розміру;
- 2–3 курячі жовтки;
- 180 г пшеничного борошна;
- 0,5 пакетика ванільного цукру;
- 125 мл свіжого молока;
- 100 г цукру;
- 25 г розтопленого вершкового масла для тіста;
- 25 г вершкового масла для заливки;
- 1/3 ч. л. солі;
- 1,5 ч. л. розпушувача для тіста;
- 2 ст. л. цукру для посипання;
- 2-3 ст. л. цукрової пудри для посипання.
Спосіб приготування:
- Курячі жовтки збиваємо з цукром, розтопленим маслом, молоком, ванільним цукром та сіллю. В отриману масу відправляємо просіяне борошно і розпушувач, знову все ретельно збиваємо.
- Підготовлене тісто виливаємо у форму для запікання та рівномірно розподіляємо.
- Мандарини чистимо, ділимо на часточки та викладаємо на тісто. Поливаємо все розтопленим вершковим маслом та посипаємо 2 ст. л. цукру.
- Пиріг відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Готову випічку посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу з улюбленим напоєм. Смачного!