За мандаринами йдіть зі своїми вагами: так ви принесете найсолодший фрукт

Читать на русском
Автор
6355
Вас не обдурить жоден покупець
Вас не обдурить жоден покупець. Фото pinterest.com

Більше жодної кислятини на столі!

Без мандаринів неможливо уявити Новий рік. Ми любимо ці фрукти настільки, що навіть готуємо незвичайні десерти з ними.

Однак не завжди на прилавках магазинів нам трапляються солодкі та стиглі, іноді ми додому приносимо і суцільну кислятину. Проте є кілька ознак, якими можна визначити стиглість мандаринів. Разом із "ТСН" ми поділимося, як правильно вибрати солодкі фрукти. Просто дотримуйтесь цих простих рекомендацій, і ви будете задоволені смаком.

Як правильно вибирати мандарини

Обов’язково звертайте увагу на шкірку. Саме гладка і блискуча шкірка вказує на те, що мандарин уже дозрів і має насичений солодкий смак.

Уникайте фруктів з тьмяною та зморшкуватою шкіркою. Завжди перевіряйте, чи немає на мандаринах дефектів або м’яких плям – вони свідчать про поганий смак та зіпсованість.

Також варто порівняти вагу мандаринів. Чим важча вага, тим соковитішим і смачнішим він буде.

Завжди звертайте увагу на колір мандарину та вибирайте фрукти з яскравим насиченим помаранчевим кольором. Це свідчить про те, що мандарин буде заспіваний і має високий вміст цукру. Якщо шкірка тьмяна і зелена — то фрукт буде незрілий і кислуватий.

Обов’язково понюхайте мандарини. Стиглі фрукти мають яскраво виражений аромат, який ви почуєте тільки на відстані. Якщо фрукти не пахнуть або мають неприємний запах, вони незрілі.

Раніше ми розповідали, як правильно зберігати мандарини. Так вони довгий час залишатимуться соковитими.