Про ці функції рису багато хто й не здогадується: як можна використовувати крупу

Читать на русском
Автор
929
Рис підходить не лише для їжі
Рис підходить не лише для їжі. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Декілька незвичайних способів використання рису

Рис можна знайти на полицях у кожній кухні. Але його можна використовувати не лише для приготування смачних страв. Рис також може допомогти вирішити багато повсякденних проблем.

Раніше ми розповідали, яке застосування можна знайти для лотків з-під яєць. Тепер розповімо, як застосовувати рис за межами кухні.

Як можна використовувати рис у побуті

Рис допоможе буквально за ніч висушити промоклі кросівки. Необхідно наповнити шкарпетки (краще капронові) рисом та помістити у взуття. Рис поглине всю вологу і на ранок кросівки будуть сухі.

Рис допоможе боротися із неприємними запахами. Наповніть невеликий контейнер 1/2 склянки сирого рису, потім додайте 10–20 крапель ваших улюблених ефірних олій і поставте у ванній кімнаті, поза досяжністю дітей та свійських тварин. Згодом рис вбере масло і звільнить аромат. У ванній кімнаті завжди буде чудово пахнути.

Якщо ножі блендера затупилися, не обов’язково нести їх до майстра. Достатньо насипати в чашу блендера склянку рису та включити прилад на 2 хвилини. Тверді зерна заточать леза.

Рис допоможе дозріти авокадо. Якщо в магазині попався незрілий плід, необхідно закопати його в сирий рис, радить TikTok-блогер @ myhealthydish. Щільні зерна сконцентрують етилен, що міститься в авокадо, що сприятиме швидшому дозріванню.

Під час збирання рис теж знадобиться. За допомогою крупи можна з легкістю відмити вазу та іншу ємність із тонким шийкою. Потрібно просто насипати трохи рису в ємність, додати трохи рідини для миття посуду і води, а потім потрясти. Через кілька хвилин ваза буде чистою.

Раніше "Телеграф" розповідав про незвичайні способи використання соняшникової олії у побуті. Виявляється, за його допомогою можна прати та оновлювати взуття.