Сподобається навіть тим, хто не любить рибу: рецепт котлет з тріски

Читать на русском
Автор
Тріска - дуже смачна та корисна риба  (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 23 квітня 2024, 10:00
Тріска - дуже смачна та корисна риба (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ці котлети чудово замінять м'ясні у період посту.

Риба – це не лише смачний та корисний продукт, але й джерело вітамінів та мікроелементів. Вона чудово підходить для приготування різноманітних страв, в тому числі й котлет. Також, пропонуємо вам рецепт морквяних пісних котлет.

Сьогодні ми поділимося з вами рецептом рибних котлет з тріски, які стануть чудовою альтернативою м'ясним котлетам. Ці котлети ніжні, соковиті та ароматні, а завдяки трісці — ще й багаті на корисні речовини. Про це пише Рецепти Джуренко.

Інгредієнти:

  • 500 г філе тріски
  • 1 цибулина
  • 1 яйце
  • 1 лоджка білого хліба, замоченого в молоці
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • Сіль та перець за смаком
  • Паніровка (борошно, сухарі)
  • Олія для смаження

Приготування:

  1. Філе тріски подрібнити блендером або м'ясорубкою.
  2. Цибулю дрібно нарізати та обсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору.
  3. Додати цибулю до рибного фаршу.
  4. Додати яйце, замочений хліб, сіль та перець.
  5. Ретельно перемішати всі інгредієнти.
  6. Сформувати з фаршу котлети.
  7. Обваляти котлети в паніровці.
  8. Обсмажити котлети на олії з обох боків до золотистої скоринки.
  9. Готові котлети можна подавати з гарніром (картопля, рис, макарони) та свіжими овочами.

Порада:

Для більш соковитих котлет можна додати до фаршу трохи вершків або сметани.

Також ми розповідали, як дуже смачно замаринувати скумбрію. Раніше ми ділились рецептом простих рогаликів.