Нереально смачні котлетки до великоднього посту: бюджетний рецепт

Читать на русском
Автор
Такі котлетки просто готуються
Такі котлетки просто готуються. Фото Порадниця

Завдяки горіхам котлети виходять не тільки смачними, а й ситними

Ми розповідали, як приготувати смачні рибні котлети, які не треба смажити. Тепер ділимось рецептом апетитних морквяних котлет. Вони не лише смачні, а й дуже ситні та корисні.

Страва стане чудовою альтернативою м'ясу у вашому раціоні. Їх легко приготувати, а інгредієнти прості та доступні кожному. Рецептом поділились на порталі "Порадниця".

Інгредієнти:

  • 650 г сирої моркви
  • 50 г волоських горіхів
  • 50 г манної крупи
  • 1 середня цибулина
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 чайна ложка хмелі-сунелі
  • олія
  • панірувальні сухарі

Спосіб приготування:

  1. Відварити моркву до м'якості. Натерти моркву на дрібній тертушці.
  2. Підсушити волоські горіхи на сухій сковороді. Подрібнити горіхи на крихту.
  3. Змішати терту моркву, горіхову крихту, сіль, хмелі-сунелі. Додати манну крупу, перемішати.
  4. Залишити фарш на 20 хвилин. В цей час дрібно нарізати цибулю. Обсмажити цибулю до золотистого кольору.
  5. Додати охолоджену цибулю до фаршу. Скуштувати, за необхідності додати приправи на свій смак.
  6. Сформувати з фаршу невеликі котлети. Обваляти котлети в панірувальних сухарях.
  7. Розігріти олію на сковороді. Обсмажити котлети з обох боків до хрусткої скоринки (приблизно по 3 хвилини з кожного боку).

Подавайте морквяні котлети з йогуртом або улюбленим соусом. Також ми розповідали, як дуже смачно замаринувати скумбрію.