Домашні зметуть за вечір: рецепт чебуреків з сиром

Читать на русском
Автор
Ці чебуреки стануть чудовим перекусом Новина оновлена 18 квітня 2024, 11:42
Ці чебуреки стануть чудовим перекусом. Фото Телеграф

Ці чебуреки з сиром підкорять кожного гурмана.

Чебуреки – це традиційна страва кримськотатарської кухні, яка давно завоювала серця гурманів у всьому світі. Хрустке тісто та соковита начинка з м'яса або сиру роблять їх неперевершеними.

Сьогодні ми поділимося з вами рецептом чебуреків з сиром, які стануть чудовим варіантом для сніданку, обіду або вечері.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 500 г борошна
  • 250 мл води
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. солі
  • 2 ст. л. олії

Для начинки:

  • 500 г сиру (наприклад, бринза, адигейський сир, сулугуні)
  • 1 цибулина
  • Зелень (за бажанням)
  • Сіль та перець за смаком

Олія для фритюру:

  • 500 мл олії

Приготування:

  1. У мисці змішайте борошно, сіль і яйце. Поступово додаючи воду, замісіть тісто. Тісто має бути м'яким і еластичним. Накрийте тісто рушником і залиште на 30 хвилин.
  2. Сир натріть на терці. Цибулю дрібно наріжте. Зелень подрібніть.
  3. Змішайте сир, цибулю, зелень, сіль і перець.
  4. Розкачайте тісто в тонкий пласт. За допомогою склянки або формочки виріжте кружечки.
  5. На кожен кружечок тіста викладіть трохи начинки. Загорніть краї тіста і добре заліпіть.
  6. Розігрійте олію в каструлі. Обсмажте чебуреки в олії до золотистого кольору з обох боків.
  7. Викладіть готові чебуреки на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.

Поради:

  • Для більш хрусткого тіста можна додати до нього 1 ст. л. горілки.
  • Замість сиру можна використовувати м'ясо, фарш, гриби або картоплю.
  • Подавайте чебуреки зі сметаною, кетчупом або майонезом.

Також у піст можна приготувати незвичайний плов. Також, пропонуємо вам рецепт пісних голубців.