Без м’яса і рису, але неймовірно смачно: рецепт особливих пісних голубців

Читать на русском
Автор
30565
Голубці виходять дуже апетитними, хоч і без м’яса
Голубці виходять дуже апетитними, хоч і без м’яса. Фото prostoway

Приготуйте їх на Другий Святвечір

Ми розповідали, як приготувати унікальні українські голубці з млинцями. Тепер ділимось рецептом дуже смачних пісних голубців.

Обов’язково приготуйте їх на другий Святий Вечір, 5 січня. В цей день на столі повинна стояти непарна кількість пісних страв. Резонно включити до меню пісні голубці. Разом із порталом "Школа Життя" розповідаємо, як приготувати їх особливо смачно.

Інгредієнти:

  • Пшоняна каша – 200 г.
  • Пекінська капуста – 1 шт.
  • Печериці – 300 г.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Солодкий перець – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль
  • Чорний перець
  • Соняшникова олія

Для заливання:

  • Вода – 500 мл.
  • Томатна паста або соус – 2-3 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Цукор – 0,5 ч.л.

Спосіб приготування:

  1. Крупу ретельно промиваємо в теплій воді, потім відварюємо до готовності і повністю охолоджуємо. У сковороді з олією обсмажуємо до золотистості цибулю, нарізану кубиком.
  2. До готової цибулі додаємо терту моркву, смажимо ще пару хвилин. Потім закладаємо солодкий перець соломкою, накриваємо кришкою і тушкуємо все ще 3-4 хвилини.
  3. Окремо смажимо печериці: готуємо до повного випарювання рідини, тоді додаємо олію. За хвилину до готовності натираємо кілька зубчиків часнику, солимо, перчимо, перемішуємо.
  4. Пекінську капусту бланшируємо в окропі 2-3 хвилини. Коли трохи охолоне, відокремлюємо м’яке листя і вирізаємо білу тверду частину.
  5. З’єднуємо охолоджене пшоно із засмажкою і ретельно перемішуємо. На цьому етапі начинку куштуємо і, при необхідності, досолюємо до смаку.
  6. Викладаємо начинку на лист і загортаємо. На дно каструлі або сковороди укладаємо кілька капустяних листків, викладаємо підготовлені голубці.
  7. Заливаємо голубці сумішшю з томатної пасти, води, солі та цукру. Тушкуємо — з моменту закипання 40-45 хвилин.

Дуже смачно подавати їх зі сметаною або іншим соусом. Також ми розповідали, як дуже смачно посмажити рибу.