Смачніше, ніж з м’ясом: найкращий рецепт ситного пісного плову

Читать на русском
Автор
5453
Дуже смачно, адже рис чудово поєднується з рибою
Дуже смачно, адже рис чудово поєднується з рибою. Фото 1000.menu

Чудовий рецепт до різдвяного посту

Ми розповідали, як приготувати пісний борщ з грибними "вушками". Тепер ділимось рецептом дуже смачного та ситного плову з рибою.

Виходить не менш смачно, ніж з м’ясом, адже рис сам по собі нейтральний і відмінно поєднується з рибою та морепродуктами. Чудовим рецептом поділились на ProstoWay.

Інгредієнти:

  • філе риби
  • рибний бульйон
  • рис
  • морква
  • цибуля
  • часник — головка
  • цукор — 0,5 ч.л.
  • сіль — 0,5 ч.л.
  • суміш трав
  • приправи для риби
  • олія

Спосіб приготування:

  1. Перш за все, маринуємо рибу. Все залежить від її смаку. Щоб риба була насичена та ароматна, потрібно змішати цукор, сіль, суміш приправ та приправи для риби. Змішуємо це все з невеликою кількістю рослинної олії.
  2. В цю суміш викладаємо шматочки риби на 2-3 години, перемішуємо. Рис промиваємо та замочуємо в теплій воді з сіллю на 2 години. Потім промиваємо знову, до прозорості води.
  3. Моркву чистимо, ріжемо соломкою. В казан наливаємо рибний бульйон. Викладаємо моркву, щоб половина з неї була під бульйоном. На дно також кладемо голівку неочищеного часнику.
  4. Морква повинна тушкуватися протягом 20 хвилин. За цей час відварюємо рис впродовж 5 хвилин в великій кількості води. На 1 кг рису потрібно 5 л води.
  5. Напівготовий рис перекладаємо рис на моркву. Закриваємо кришкою та залишаємо готуватися впродовж 20-25 хвилин.
  6. Рибу на великому вогні до скоринки обсмажуємо на олії. Потім в духовці запікаємо її до готовності.
  7. Наступним кроком готуємо спеціальну олію. Нагріваємо її в сковороді, кладемо в неї напівкільцями цибулю та обсмажуємо до золотистого кольору.
  8. Також додаємо спеції. Гріємо спеції на олії хвилину, а тоді всім цим поливаємо рис в казані.

Для подачі рис з овочами викладаємо на тарілку, а зверху розкладаємо рибу. Також ми ділились рецептом дуже смачного салату до посту.