Смачніше, ніж з м’ясом: найкращий рецепт ситного пісного плову
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 5453
Чудовий рецепт до різдвяного посту
Ми розповідали, як приготувати пісний борщ з грибними "вушками". Тепер ділимось рецептом дуже смачного та ситного плову з рибою.
Виходить не менш смачно, ніж з м’ясом, адже рис сам по собі нейтральний і відмінно поєднується з рибою та морепродуктами. Чудовим рецептом поділились на ProstoWay.
Інгредієнти:
- філе риби
- рибний бульйон
- рис
- морква
- цибуля
- часник — головка
- цукор — 0,5 ч.л.
- сіль — 0,5 ч.л.
- суміш трав
- приправи для риби
- олія
Спосіб приготування:
- Перш за все, маринуємо рибу. Все залежить від її смаку. Щоб риба була насичена та ароматна, потрібно змішати цукор, сіль, суміш приправ та приправи для риби. Змішуємо це все з невеликою кількістю рослинної олії.
- В цю суміш викладаємо шматочки риби на 2-3 години, перемішуємо. Рис промиваємо та замочуємо в теплій воді з сіллю на 2 години. Потім промиваємо знову, до прозорості води.
- Моркву чистимо, ріжемо соломкою. В казан наливаємо рибний бульйон. Викладаємо моркву, щоб половина з неї була під бульйоном. На дно також кладемо голівку неочищеного часнику.
- Морква повинна тушкуватися протягом 20 хвилин. За цей час відварюємо рис впродовж 5 хвилин в великій кількості води. На 1 кг рису потрібно 5 л води.
- Напівготовий рис перекладаємо рис на моркву. Закриваємо кришкою та залишаємо готуватися впродовж 20-25 хвилин.
- Рибу на великому вогні до скоринки обсмажуємо на олії. Потім в духовці запікаємо її до готовності.
- Наступним кроком готуємо спеціальну олію. Нагріваємо її в сковороді, кладемо в неї напівкільцями цибулю та обсмажуємо до золотистого кольору.
- Також додаємо спеції. Гріємо спеції на олії хвилину, а тоді всім цим поливаємо рис в казані.
Для подачі рис з овочами викладаємо на тарілку, а зверху розкладаємо рибу. Також ми ділились рецептом дуже смачного салату до посту.