Особливо смачно такими чебуреками ласувати в пост: у цьому рецепті немає грама м’яса
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Піст — не привід залишатися голодним
З 18 березня по 5 травня в Україні – Великий піст. У цей час забороняється розважатися, відмовитися від азартних ігор, соцмереж, алкоголю. Також не можна їсти м’ясо, рибу, молоко, яйця та всі продукти тваринного походження.
Щоб урізноманітнити пісне меню, можна приготувати соковиті, з хрусткою скоринкою чебуреки з грибами. Це дуже бюджетна страва: для начинки ви можете вибрати печериці або будь-які інші гриби до смаку, тісто замішується на окропі та не вимагає великої кількості інгредієнтів. Рецепт Shuba – це смачно та дуже бюджетно.
Як приготувати пісні чебуреки з грибами
Інгредієнти на 16 чебуреків
Для тіста:
- борошно — 500 г;
- сіль — 1 ч. л.;
- рослинна олія – 50 мл;
- окріп – 250 мл.
Для начинки:
- цибуля – 50 г;
- морква – 50 г;
- печериці – 500 г;
- сіль, суміш спецій універсальна, олія – на свій смак.
Для смаження:
- рослинна олія – 300 мл.
Спосіб приготування:
- У мисці змішуємо борошно, сіль та 50 мл рослинної олії. Обережно наливаємо окріп і замішуємо тісто вилкою, потім руками.
- З тіста формуємо кулю, перекладаємо на робочу поверхню, розминаємо кілька хвилин, загортаємо в харчову плівку і залишаємо відпочивати, доки готуємо начинку.
- Цибулю та моркву чистимо. Цибулю нарізаємо кубиками, моркву — натираємо на тертці. Миємо та нарізаємо гриби. Обсмажуємо все разом протягом 5-7 хвилин. Відкриваємо кришку, солимо, перчимо і тушкуємо ще близько 10 хвилин.
- Тісто вимішуємо руками протягом 2-3 хвилин і ділимо на 16 рівних шматочків. Кожен розгортаємо в пласт діаметром приблизно 20 см.
- На одну половину тіста кожного пласта викладаємо начинку, накриваємо іншою половиною та защипуємо.
- Обсмажуємо кожен чебурек у великій кількості рослинної олії до золотистої скоринки та подаємо на стіл.
Також у піст можна приготувати незвичайний плов. Вам точно сподобається.