Хитрий рецепт чебуреків без олії: страва виходить особливо соковитою

Читать на русском
Автор
11171
Можна приготувати цю страву в духовці, і буде не менш смачно
Можна приготувати цю страву в духовці, і буде не менш смачно. Фото Файні рецепти

Чебуреки не обов’язково смажити в олії

Ми ділились рецептом смачних пиріжечків на дріжджовому тісті. Ще один варіант страви, але вже з м’ясною начинкою — чебуреки.

Смачні чебуреки мають своїх поціновувачів, однак зазвичай страва виходить не надто корисною, адже готується у великій кількості олії. Як виправити це і посмажити чебуреки в духовці, розповіли на порталі "Файні рецепти".

Інгредієнти:

  • 1,5 склянки пшеничного борошна
  • 2 яйця
  • 3 столові ложки соняшникової олії
  • 0,5 склянки теплої води
  • 300 грамів свинячого фаршу
  • 2 цибулини
  • сіль і чорний перець до смаку

Спосіб приготування:

  1. Просійте борошно в миску. Додайте яйця та інтенсивно перемішайте.
  2. Влийте олію та знову вимішайте до однорідної маси. Поступово додавайте теплу підсолену воду, замішуючи еластичне тісто.
  3. Накрийте тісто рушником і дайте йому відпочити в холодильнику 2 години. В цей час можна зайнятись начинкою.
  4. Дрібно наріжте цибулю. Додайте цибулю до фаршу, посоліть, поперчіть до смаку і ретельно перемішайте.
  5. Розділіть тісто на однакові шматочки. Розкатайте кожен шматочок на тонкий круг. Викладіть на центр кожного круга начинку.
  6. Загорніть. За допомогою виделки щільно з'єднайте краї тіста, формуючи чебуреки.
  7. Застеліть деко пергаментом. Викладіть чебуреки на деко. Змастіть їх яйцем за бажанням, можна присипати тертим сиром.
  8. Накрийте деко фольгою, не допускаючи її контакту з чебуреками. Випікайте чебуреки 30 хвилин у заздалегідь розігрітій до 200°C духовці: 15 хвилин під фольгою і 15 хвилин без неї.

Чебуреки виходить соковитими, з хрусткою скоринкою та ніжним тістом всередині. Також ми розповідали, як приготувати цікаві турецькі пиріжечки з начинкою.