Ні муки, ні замішування тіста: ці ліниві чебуреки стануть вашими улюбленими
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 22266
Відмінний рецепт для зайнятих господарок
Золотисті, ароматні чебуреки з хрумким тестом та соковитою начинкою давно вже увійшли до нашого меню. Однак не всі люблять готувати їх — зупиняє довга метушня з тістом.
У таких випадках вас врятує рецепт лінивих чебуреків з лавашем від OBOZ.UA. Це безпрограшний варіант для швидкого та ситного перекушування або оригінальної закуски для пікніка. Ваші рецептори будуть у захваті, а на обличчі – посмішка щастя.
Як приготувати ліниві чебуреки з лаваша
Інгредієнти:
- лаваш — 3 листи;
- фарш свинячо-яловичий — 500 г;
- цибуля ріпчаста — 2 шт.;
- яйця — 1 шт.;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
- рослинна олія — 50 мл;
- петрушка, коріандр — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Цибулю чистимо, дрібно нарізаємо і додаємо у фарш. Все солимо, додаємо спеції на свій смак і ретельно перемішуємо.
- В окремій мисці збиваємо яйце для змащування лаваша.
- Аркуш лаваша розрізаємо на квадрати однакового розміру. На один бік викладаємо тонким шаром фарш і трохи розмазуємо його.
- Краї лаваша змащуємо збитим яйцем, з’єднуємо та склеюємо їх, придушуючи вилкою.
- Розігріваємо сковороду з олією. Опускаємо чебуреки та смажимо на невеликому вогні до готовності, до появи золотистого кольору з обох боків.
До речі, улюбленими чебуреками можна ласувати й у піст. Просто приготуйте їх із грибами.