Ні муки, ні замішування тіста: ці ліниві чебуреки стануть вашими улюбленими

Читать на русском
Автор
22266
Ліниві чебуреки вийдуть смачними, соковитими та ситними Новина оновлена 22 лютого 2024, 10:45
Ліниві чебуреки вийдуть смачними, соковитими та ситними. Фото food.obozrevatel.com

Відмінний рецепт для зайнятих господарок

Золотисті, ароматні чебуреки з хрумким тестом та соковитою начинкою давно вже увійшли до нашого меню. Однак не всі люблять готувати їх — зупиняє довга метушня з тістом.

У таких випадках вас врятує рецепт лінивих чебуреків з лавашем від OBOZ.UA. Це безпрограшний варіант для швидкого та ситного перекушування або оригінальної закуски для пікніка. Ваші рецептори будуть у захваті, а на обличчі – посмішка щастя.

Як приготувати ліниві чебуреки з лаваша

Інгредієнти:

  • лаваш — 3 листи;
  • фарш свинячо-яловичий — 500 г;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • яйця — 1 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • рослинна олія — 50 мл;
  • петрушка, коріандр — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо, дрібно нарізаємо і додаємо у фарш. Все солимо, додаємо спеції на свій смак і ретельно перемішуємо.
  2. В окремій мисці збиваємо яйце для змащування лаваша.
  3. Аркуш лаваша розрізаємо на квадрати однакового розміру. На один бік викладаємо тонким шаром фарш і трохи розмазуємо його.
  4. Краї лаваша змащуємо збитим яйцем, з’єднуємо та склеюємо їх, придушуючи вилкою.
  5. Розігріваємо сковороду з олією. Опускаємо чебуреки та смажимо на невеликому вогні до готовності, до появи золотистого кольору з обох боків.

До речі, улюбленими чебуреками можна ласувати й у піст. Просто приготуйте їх із грибами.