Додайте до кекса цей інгредієнт і домашні зметуть його за секунду: простий рецепт на кожен день

Читать на русском
Автор
Цей кекс стане чудовим завершенням обіду чи вечері  (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 09 квітня 2024, 13:53
Цей кекс стане чудовим завершенням обіду чи вечері (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

За цим рецептом випічка завжди виходить дуже смачна.

Кокосовий кекс – це не просто десерт, це справжня кулінарна мандрівка на тропічний острів, де багатство кокосового смаку та аромату дарує вам відчуття безтурботного раю. Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування ідеального кокосового кексу, який стане вашим улюбленим доповненням до ранкової кави чи чаю. А якщо ви любите шоколад, пропонуємо звернути увагу на рецепт шоколадного кекса.

Інгредієнти:

  • 150 г вершкового масла
  • 150 г цукру
  • 3 яйця
  • 180 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 100 г кокосової стружки
  • 100 мл кокосового молока
  • 1/2 ч. л. ванілі

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180°C.
  2. Збийте вершкове масло з цукром до пишної маси.
  3. Додайте яйця по одному, збиваючи після кожного додавання.
  4. Просійте борошно з розпушувачем, додайте до яєчної суміші, перемішайте.
  5. Додайте кокосову стружку, кокосове молоко та ваніль, перемішайте до однорідності.
  6. Вилийте тісто у форму для кексів, застелену пергаментом.
  7. Випікайте кекс протягом 40-50 хвилин, до золотистого кольору.

Порада:

  • Для більш насиченого кокосового смаку:
  • Додайте до тіста кокосову есенцію або трохи тертого кокосу.
  • Прикрасьте кекс кокосовою стружкою, шоколадною глазур'ю, свіжими ягодами або шматочками ананаса.

А якщо ви любите смачну випічку пропонуємо приготувати ніжні синнабони з найсмачнішою поливкою. Раніше ми розповідали, як приготувати паску без борошна.