Сподобається навіть тим, хто не любить моркву: рецепт морквяного кексу

Читать на русском
Автор
Цей кекс дуже просто готується, а з'їдається ще швидше  (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 28 березня 2024, 09:49
Цей кекс дуже просто готується, а з'їдається ще швидше (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Цей кекс прийде до смаку навіть тим, хто терпіти не може моркву.

Морквяний кекс – це не лише смачна, але й корисна випічка. Він багатий на вітаміни та мікроелементи, а також має чудовий аромат та текстуру. Кекс виходить м'який та пухкий з соковитою морквяною м'якоттю та ароматом кориці. Також радимо звернути увагу на рецепт пісного горіхового кексу.

З рецептом впорається і новачок. Про це пише Обозреватель.

Інгредієнти:

  • 200 г моркви
  • 2 яйця
  • 100 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 100 мл молока
  • 200 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1/2 ч. л. соди
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1 ч. л. кориці

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180°C.
  2. Змастіть форму для кексу вершковим маслом.
  3. Натріть моркву на дрібній тертці.
  4. Збийте яйця з цукром до утворення пишної піни.
  5. Додайте до яєць розтоплене вершкове масло та молоко, перемішайте.
  6. Додайте до яєчної суміші моркву, перемішайте.
  7. Змішайте борошно, розпушувач, соду, сіль та корицю.
  8. Додайте сухі інгредієнти до мокрих, перемішайте до однорідної маси.
  9. Вилийте тісто у форму для кексу.
  10. Випікайте кекс протягом 40-50 хвилин, або до золотистого кольору.
  11. Дайте кексу охолонути у формі протягом 10 хвилин, потім вийміть його з форми та дайте йому повністю охолонути на решітці.

Порада:

  • Замість кориці можна використовувати інші спеції, наприклад, мускатний горіх або кардамон.
  • Для більш ароматного кексу можна додати до тіста 1-2 столові ложки горіхів, подрібнених у блендері.
  • Морквяний кекс можна подавати з цукровою пудрою, вершковим сиром або йогуртом.

Також ми розповідали, як приготувати на перекус хрумкі палички із ковбаси та кефіру. Радимо звернути увагу на рецепт торту із млинців.