Сподобається навіть тим, хто не любить моркву: рецепт морквяного кексу
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Цей кекс прийде до смаку навіть тим, хто терпіти не може моркву.
Морквяний кекс – це не лише смачна, але й корисна випічка. Він багатий на вітаміни та мікроелементи, а також має чудовий аромат та текстуру. Кекс виходить м'який та пухкий з соковитою морквяною м'якоттю та ароматом кориці. Також радимо звернути увагу на рецепт пісного горіхового кексу.
З рецептом впорається і новачок. Про це пише Обозреватель.
Інгредієнти:
- 200 г моркви
- 2 яйця
- 100 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 100 мл молока
- 200 г борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- 1/2 ч. л. соди
- 1/2 ч. л. солі
- 1 ч. л. кориці
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180°C.
- Змастіть форму для кексу вершковим маслом.
- Натріть моркву на дрібній тертці.
- Збийте яйця з цукром до утворення пишної піни.
- Додайте до яєць розтоплене вершкове масло та молоко, перемішайте.
- Додайте до яєчної суміші моркву, перемішайте.
- Змішайте борошно, розпушувач, соду, сіль та корицю.
- Додайте сухі інгредієнти до мокрих, перемішайте до однорідної маси.
- Вилийте тісто у форму для кексу.
- Випікайте кекс протягом 40-50 хвилин, або до золотистого кольору.
- Дайте кексу охолонути у формі протягом 10 хвилин, потім вийміть його з форми та дайте йому повністю охолонути на решітці.
Порада:
- Замість кориці можна використовувати інші спеції, наприклад, мускатний горіх або кардамон.
- Для більш ароматного кексу можна додати до тіста 1-2 столові ложки горіхів, подрібнених у блендері.
- Морквяний кекс можна подавати з цукровою пудрою, вершковим сиром або йогуртом.
Також ми розповідали, як приготувати на перекус хрумкі палички із ковбаси та кефіру. Радимо звернути увагу на рецепт торту із млинців.