Цю паску з'їдять першою: приготуйте її з сиром та без борошна

Читать на русском
Автор
Ніжна та неймовірно смачна паска
Ніжна та неймовірно смачна паска. Фото gazdynja.com

Сподобається дітям та дорослим

Багато господинь уже починають готуватися до Великодня, який цьогоріч святкуватимуть на початку травня. Дехто уже складає меню, зберігаючи у закладинки рецепти салатів, вдалої глазурі для пасок або запеченого м'яса.

Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом сирної паски, яку близькі з'їдять першою. Готувати її не важко, а результат справді вражає. Рецептом з нами поділилися на порталі "Українська ґаздиня".

Як приготувати сирну паску

Інгредієнти:

  • сир – 1 кг (сухий);
  • яйця – 6 шт.;
  • цукор – 200-220 г;
  • вершкове масло (розтоплене) – 100 г;
  • крохмаль – 3 ст. л.;
  • сіль – щіпка;
  • ванілін – за смаком;
  • родзинки, цукати – 150 г;
  • глазур і декор для паски — за смаком;

Спосіб приготування:

  1. В сир додати розтоплене вершкове масло і заглибним блендером перебити до отримання однорідної маси.
  2. В іншій мисці збити жовтки з цукром.
  3. Додати їх до сирної маси та акуратно перемішати.
  4. Додати ванілін, крохмаль, перемішати
  5. Збити яєчні білки з дрібкою солі до отримання пишної, світлої маси.
  6. У два-три прийоми ввести їх в сирне тісто, обережно перемішуючи лопаткою.
  7. Додати родзинки з цукатами, перемішати.
  8. Викласти тісто у застелену пергаментом форму для випічки.
  9. Помістити її в деко з бортиками та налити до половини деко гарячої води.
  10. Випікати пасочку у попередньо розігрітій до 170-180 градусів духовці близько години.
  11. Духовку вимкнути і залишити в ній паску до охолодження, злегка відкривши дверцята духовки.
  12. Охололу паску дістати з духовки, покрити глазур’ю та прикрасити.

Раніше ми публікували дивовижний рецепт паски без дріжджів. Попри це, паска все одно залишається м’якою і дуже смачною.