Домашні зметуть все за вечір: рецепт шоколадно-апельсинового печива

Читать на русском
Автор
Це печиво стане улюбленим десертом вашої сім'ї  (зображення створено за допомогою ШІ)
Це печиво стане улюбленим десертом вашої сім'ї (зображення створено за допомогою ШІ)

Цей десерт стане чудовим завершенням обіду або вечері.

Шоколадно-апельсинове печиво – це не просто десерт, це справжня кулінарна магія, де багатство темного шоколаду гармонійно поєднується з свіжістю апельсина, даруючи вам насолоду та затишок. Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування ідеального шоколадно-апельсинового печива, яке стане вашим улюбленим десертом.

Інгредієнти:

  • 100 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 1 яйце
  • 100 г темного шоколаду
  • 1 апельсин (цедра та сік)
  • 200 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1/2 ч. л. солі

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180°C.
  2. Збийте вершкове масло з цукром до пишної маси.
  3. Додайте яйце, збийте до однорідності.
  4. Розтопіть шоколад на водяній бані, додайте до яєчної суміші, перемішайте.
  5. Зніміть цедру з апельсина, додайте до яєчної суміші.
  6. Вичавіть сік з апельсина, додайте до яєчної суміші, перемішайте.
  7. Просійте борошно з розпушувачем та сіллю, додайте до яєчної суміші, замішайте тісто.
  8. Викладіть тісто на деко, застелене пергаментом, сформуйте печиво.
  9. Випікайте печиво протягом 10-12 хвилин, до золотистого кольору.

Порада:

  • Для більш насиченого апельсинового смаку можна додати в тісто апельсинову цедру.
  • Печиво можна випікати не лише в круглій формі, але й у формі сердець, зірок або інших фігур.
  • Шоколадно-апельсинове печиво можна подавати як з чаєм або кавою, так і з келихом вина.

Пам'ятайте:

  • Головне – не перетримати печиво в духовці, інакше воно стане сухим.
  • Готовність печива можна перевірити за допомогою дерев'яної шпажки: якщо при проколюванні з печива витікає прозорий сік, воно готове.
  • Шоколадно-апельсинове печиво – це чудовий подарунок для друзів та близьких.

Також ми розповідали, що можна додати в каву, щоб отримати значно смачніший напій.Рекомендуємо також пісочне кільце з арахісом.