Домашні зметуть все за вечір: рецепт шоколадно-апельсинового печива
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Цей десерт стане чудовим завершенням обіду або вечері.
Шоколадно-апельсинове печиво – це не просто десерт, це справжня кулінарна магія, де багатство темного шоколаду гармонійно поєднується з свіжістю апельсина, даруючи вам насолоду та затишок. Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування ідеального шоколадно-апельсинового печива, яке стане вашим улюбленим десертом.
Інгредієнти:
- 100 г вершкового масла
- 100 г цукру
- 1 яйце
- 100 г темного шоколаду
- 1 апельсин (цедра та сік)
- 200 г борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- 1/2 ч. л. солі
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180°C.
- Збийте вершкове масло з цукром до пишної маси.
- Додайте яйце, збийте до однорідності.
- Розтопіть шоколад на водяній бані, додайте до яєчної суміші, перемішайте.
- Зніміть цедру з апельсина, додайте до яєчної суміші.
- Вичавіть сік з апельсина, додайте до яєчної суміші, перемішайте.
- Просійте борошно з розпушувачем та сіллю, додайте до яєчної суміші, замішайте тісто.
- Викладіть тісто на деко, застелене пергаментом, сформуйте печиво.
- Випікайте печиво протягом 10-12 хвилин, до золотистого кольору.
Порада:
- Для більш насиченого апельсинового смаку можна додати в тісто апельсинову цедру.
- Печиво можна випікати не лише в круглій формі, але й у формі сердець, зірок або інших фігур.
- Шоколадно-апельсинове печиво можна подавати як з чаєм або кавою, так і з келихом вина.
Пам'ятайте:
- Головне – не перетримати печиво в духовці, інакше воно стане сухим.
- Готовність печива можна перевірити за допомогою дерев'яної шпажки: якщо при проколюванні з печива витікає прозорий сік, воно готове.
- Шоколадно-апельсинове печиво – це чудовий подарунок для друзів та близьких.
Також ми розповідали, що можна додати в каву, щоб отримати значно смачніший напій.Рекомендуємо також пісочне кільце з арахісом.