Гора приголомшливого печива з одного яйця: улюблений з дитинства рецепт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1017
Улюблені ласощі ще зі шкільної лави
Коли хочеться поностальгувати, ми готуємо кохані з дитинства ласощі. І якщо вже ви вже пробували тістечко "Картопля", саме час для експериментів.
Сьогодні ми разом із "ТСН" поділимося ще одним рецептом зі шкільної їдальні — пісочного кільця з арахісом. Повз таке печиво неможливо пройти, щоб не взяти ще одне.
Як приготувати пісочне кільце з арахісом
Інгредієнти:
- 1 яйце;
- 1 жовток;
- 400 г борошна;
- 200 г вершкового масла 72%;
- 130 г арахісу;
- 100 г цукру;
- 1 ч. л ванільного цукру;
- 1/2 ч. л розпушувача;
- дрібка солі.
Спосіб приготування:
- Арахіс підсушуємо в духовці або підсмажуємо на сковороді.
- За допомогою міксера перетираємо розм’якшене вершкове масло з цукровим піском і ванільним цукром, поки не посвітлішає маса. Після цього вбиваємо яйце і добре перемішуємо.
- В отриману масу просіюємо борошно з розпушувачем, солимо та лопаткою перемішуємо всі інгредієнти. Продовжуючи замішувати тісто руками, формуємо кулю, загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник на годину.
- Через вказаний час тісто розкочуємо в пласт завтовшки близько 7 мм, вирізаємо коло діаметром 10 см і всередині робимо отвір меншого діаметра. У нас має вийти кільце.
- Змащуємо кільце зверху змащуємо яєчним жовтком і укладаємо липкою стороною в ємність із рубаним арахісом і трохи притискаємо, щоб він прилип до печива.
- Викладаємо кільця на деко і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 15 хвилин до потемніння жовтка і золотистого кольору арахісу.
Згадати дитинство можна також із печивом "Гусині лапки". Цей рецепт точно буде у вас у закладках.