Гора приголомшливого печива з одного яйця: улюблений з дитинства рецепт

Читать на русском
Автор
1017
Приготувати таке печиво не складає великої праці
Приготувати таке печиво не складає великої праці. Фото tsn.ua

Улюблені ласощі ще зі шкільної лави

Коли хочеться поностальгувати, ми готуємо кохані з дитинства ласощі. І якщо вже ви вже пробували тістечко "Картопля", саме час для експериментів.

Сьогодні ми разом із "ТСН" поділимося ще одним рецептом зі шкільної їдальні — пісочного кільця з арахісом. Повз таке печиво неможливо пройти, щоб не взяти ще одне.

Як приготувати пісочне кільце з арахісом

Інгредієнти:

  • 1 яйце;
  • 1 жовток;
  • 400 г борошна;
  • 200 г вершкового масла 72%;
  • 130 г арахісу;
  • 100 г цукру;
  • 1 ч. л ванільного цукру;
  • 1/2 ч. л розпушувача;
  • дрібка солі.

Спосіб приготування:

  1. Арахіс підсушуємо в духовці або підсмажуємо на сковороді.
  2. За допомогою міксера перетираємо розм’якшене вершкове масло з цукровим піском і ванільним цукром, поки не посвітлішає маса. Після цього вбиваємо яйце і добре перемішуємо.
  3. В отриману масу просіюємо борошно з розпушувачем, солимо та лопаткою перемішуємо всі інгредієнти. Продовжуючи замішувати тісто руками, формуємо кулю, загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник на годину.
  4. Через вказаний час тісто розкочуємо в пласт завтовшки близько 7 мм, вирізаємо коло діаметром 10 см і всередині робимо отвір меншого діаметра. У нас має вийти кільце.
  5. Змащуємо кільце зверху змащуємо яєчним жовтком і укладаємо липкою стороною в ємність із рубаним арахісом і трохи притискаємо, щоб він прилип до печива.
  6. Викладаємо кільця на деко і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 15 хвилин до потемніння жовтка і золотистого кольору арахісу.

Згадати дитинство можна також із печивом "Гусині лапки". Цей рецепт точно буде у вас у закладках.