Кава буде ще смачнішою: що додати, щоб отримати значно смачніший напій

Читать на русском
Автор
12643
Популярні додатки до кави
Популярні додатки до кави. Фото ukr.media

Розповідаємо, що додати для багатого смаку та аромату

Каву п’є велика кількість людей — зранку, у перервах між роботою, в компанії друзів тощо. Ми розповідали, які додатки не варто додавати до кави.

Якщо у вашому смаку все ж урізноманітнити смак улюбленого напою, розповідаємо, як це можна зробити. Детально про це розповідаємо з порталом "Пательня".

Цукор

Додає солодкість та знижує гіркоту. Також смак цукру пом'якшує жорсткість води. Можна використовувати цукрову пудру для кращого розчинення. Це класичний додаток, втім, вважайте — деякі кавові напої, як латте або кава по-турецьки, вживаються без підсолоджувачів.

Вершки або молоко

Роблять каву ніжною, багатими на кальцій. Можна просто влити рідину в каву, а можна підігріти молоко та збити його в пишну пінку для краси та вишуканого смаку.

Спеції

Додають пікантності, насиченості, багатства, зменшують апетит. До кави пасують чорний перець, кардамон, гвоздика, імбир та кориця.

Шоколад

Збагачує смак кави, робить його більш вишуканим. Посипте тертим шоколадом каву з пінкою, латте або капучіно. Також можна додати шматочки шоколаду під час приготування для шоколадної кави.

Лимон

Так чорну каву часто п’ють в Італії — зі скибочкою свіжого лимона. Він покращує перетравлювання їжі, стимулює шлунковий сік, посилює антиоксидантні властивості кави.

Алкоголь

Алкоголь з кавою не дуже сумісні у великих кількостях. Але кілька крапель гарного напою додадуть каві цікавого, незвичайного смаку. Каві пасують як солодкі лікери, як то айріш крім, "Бейліз", горіховий, шоколадний та вишнева наливка, так і міцніші варіанти: бренді, віскі, ризький бальзам, коньяк, ром.

Експериментуйте, шукайте свої улюблені поєднання, і ваша кава завжди буде неперевершеною. Якщо ж ви надаєте перевагу звичайній чорній каві, зверніть особливу увагу на її якість. Ми розповідали, як у супермаркеті не розгубитися та обрати гарну каву.