Простіше печива ви не знайдете: шикарний варіант до посту

Читать на русском
Автор
Смачна випічка з родзинками та горіхами
Смачна випічка з родзинками та горіхами. Фото ukr.media

Таке печиво ви готуватимете навіть після закінчення посту

Під час Великого посту не можна вживати м’ясні продукти, рибу, яйця, молоко, вживати алкогольні напої, можна їсти тільки рослинну їжу.

Однак, це не привід відмовлятися від печива. Пісна випічка без яєць і молочних продуктів виходить легкою, але водночас неймовірно смачною. Приготувати апетитне пісне печиво за рецептом Ukr.Media просто та бюджетно, а задоволення ви отримаєте максимальне.

Як приготувати пісне печиво з вівсяних пластівців

Інгредієнти:

  • пластівці вівсяні – 2,5 склянки;
  • ізюм (розпарений у гарячій воді) – 1/3 склянки;
  • мед – 3 ст. л.;
  • пюре фруктове (яблучне) – 1 склянка;
  • насіння (за бажанням можете додати горіхи, кунжут тощо) – 1/3 склянки;
  • олія соняшникова – 3 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Яблука миємо, чистимо від шкірки та насіння. Подрібнюємо їх за допомогою блендера.
  2. Вівсяні пластівці злегка підсушуємо на сухій сковороді та змішуємо з яблучним пюре, медом, соняшниковою олією. Даємо тісту настоятися протягом 20 хвилин.
  3. Через зазначений час у масу додаємо родзинки та насіння, за бажанням – горіхи та кунжут.
  4. Деко застилаємо пергаментним папером і ложкою викладаємо тісто, формуючи печиво. Відправляємо все у розігріту до 120 градусів духовку на годину.

Подаємо печиво охолодженим разом з улюбленим напоєм. Смачного.