Найпростіше шоколадне печиво без яєць: супербюджетний рецепт

Читать на русском
Автор
Це печиво можна дуже легко приготувати
Це печиво можна дуже легко приготувати. Фото Факти

Рецепт простого вівсяного печива

Ми ділились рецептом смачного пісного печива на розсолі. Тепер розповідаємо, як без яєць та із найпростіших продуктів отримати цілу гору апетитної шоколадної випічки.

Рецептом вівсяного шоколадного печива поділились на порталі ProstoWay. Готується воно дуже просто, а виходить смачним, ароматним та розсипчастим.

Інгредієнти:

  • 200 г вівсяних пластівців
  • 80 мл молока
  • 60 г вершкового масла
  • щіпка солі
  • 30 г цукру
  • 5 г розпушувача
  • 20 г какао-порошку
  • 80 г шоколадної стружки
  • горіхи, родзинки (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. Перемелюємо вівсяні пластівці в кавомолці або блендері до стану порошку. Додаємо до вівсяного порошку цукор, сіль, розпушувач і какао-порошок.
  2. Ретельно перемішуємо. Додаємо молоко і вершкове масло. Замішуємо однорідне тісто.
  3. Додаємо в тісто шоколадну стружку (крихту, кульки). Скачуємо з тіста велику кулю.
  4. Загортаємо в харчову плівку і ставимо в холодильник на 30 хвилин. Коли цей час сплине, дістаємо тісто і формуємо кульки однакові за розміром.
  5. Викладаємо їх на деко, застелене пергаментним папером, в шаховому порядку на відстані 1 см один від одного. Притискаємо дном склянки або кружки, щоб печивка були пласкими. Випікаємо в розігрітій до 160°C духовці протягом 20-30 хвилин.

Готове печиво можна зберігати в герметичному контейнері протягом тижня. Також ми розповідали, що можна додати в каву, щоб отримати значно смачніший напій.