![Тертий яблучний пиріг стане окрасю вашого столу (зображення створено за допомогою ШІ)](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/a/ed/1c45df5d-63340f58e19328e924b8385ad3a49eda.jpg?v=4453_1)
Ми поділимось з вами простим рецептом чудового пирога до чаю.
Тертий пиріг з яблуками – це не просто десерт, це справжня кулінарна легенда, яка затишно оселилась у серцях мільйонів людей. Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування ідеального тертого пирога, який стане окрасою вашого столу.
Секрети ідеального тертого пирога:
- Тісто: Використовуйте крижане вершкове масло та якісне борошно.
- Начинка: Яблука краще обирати твердих сортів з кислинкою.
- Формування: Заморожуйте тісто перед тертям, щоб воно не кришилося.
- Випікання: Випікайте пиріг при високій температурі, щоб отримати хрустку крихту.
Інгредієнти:
- 300 г борошна
- 200 г вершкового масла
- 100 г цукру
- 1 яйце
- 1/2 ч. л. солі
- 1 кг яблук
- 100 г цукру (для начинки)
- 1 ч. л. кориці (за бажанням)
Приготування:
- Борошно просійте з сіллю, додайте холодне вершкове масло, нарізане кубиками, і перетріть руками в крихту.
- Додайте цукор, яйце і швидко замісіть тісто. Загорніть тісто в харчову плівку і поставте в холодильник на 30 хвилин.
- Яблука очистіть від шкірки та насіння, натріть на крупній тертці.
- Змішайте яблука з цукром та корицею.
- Розігрійте духовку до 180°C.
- 2/3 тіста натріть на крупній тертці на деко, застелене пергаментом.
- Викладіть на тісто яблучну начинку.
- Зверху натріть решту тіста.
- Випікайте пиріг протягом 40-45 хвилин до золотистого кольору.
Порада:
Не бійтеся експериментувати! Додайте до начинки горіхи, родзинки, курагу, щоб створити неповторний смак.
Пам'ятайте:
- Приготування тертого пирога – це не складний процес, який не потребує багато часу.
- Дотримуючись наших порад, ви зможете приготувати ідеальний тертий пиріг, який порадує вас своїм хрустким тістом, ароматною начинкою та домашнім затишком.
- Тертий пиріг – це чудовий десерт для сімейного чаювання або дружніх посиденьок.
Подаємо готовий яблучний пиріг з ароматною кавою та насолоджуємося. Також, радимо звернути увагу на німецький яблучний пиріг.