Соковита начинка та пишне тісто: німці готують так яблучний пиріг вже двісті років

Читать на русском
Автор
46917
Рецепт, який завжди виходить
Рецепт, який завжди виходить. Фото vazhnoznat.com

Близьких за вуха не відтягнете від такого пирога

У кожній країні, де ростуть яблука, існують унікальні рецепти яблучних пирогів. Ми готуємо шарлотку, австрійці люблять віденський яблучний штрудель, а французи пишаються перевернутим пирогом "Тарт Татен".

А ось німецький яблучний пиріг називається "Апфелькухен" і готують вони його із середини XIX століття. Він нескладний у приготуванні, але фантастичний на смак. Рецептом яблучної смакоти ділиться "Важливо знати".

Як приготувати німецький яблучний пиріг

Інгредієнти

Для тіста:

  • 250 г борошна;
  • 200 г цукрової пудри;
  • 100 г вершкового масла;
  • 5 курячих яєць;
  • цедра лимона.

Для начинки:

  • 250 мл сметани 30%;
  • 4 яблука;
  • 3 курячі яйця;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. кориці.

Спосіб приготування:

  1. В окремому посудині за допомогою блендера змішуємо вершкове масло з цукровою пудрою. Туди ж відправляємо курячі яйця та перемішуємо інгредієнти до однорідності.
  2. В отриману масу додаємо цедру лимона, борошно і замішуємо тісто.
  3. Для приготування начинки в окремому посуді змішуємо яйця, сметану, цукор і корицю, збиваємо до однорідного стану.
  4. Форму для випікання застилаємо пергаментним папером для випікання, зверху виливаємо тісто.
  5. Яблука миємо, нарізаємо тонкими слайсами і викладаємо зверху на тісто. На них виливаємо начинку та відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.

Готовий німецький пиріг подаємо з ароматною турецькою кавою та насолоджуємося. Смачного!