Краще шарлотки та тортів: фантастично ароматний пиріг з пізніми яблуками

Читать на русском
Автор
23154
Такий пиріг спекти дуже просто, а виходить дуже смачно
Такий пиріг спекти дуже просто, а виходить дуже смачно. Фото yanusia.com

Ідеальна осіння випічка до чаю

Ми розповідали, як спекти вдома простий кавовий пиріг. Тепер ділимось рецептом сезонної випічки з яблучною начинкою

Пиріг готується із найдоступніших продуктів, які завжди є під рукою. А його особливість — у солодкій хрумкій скоринці. Рецептом поділились на Hyser.com.

Інгредієнти:

  • вершкове масло — 200 г
  • цукор — 150 г
  • борошно — 160 г
  • яйця курячі — 3 шт.
  • розпушувач — 2 чайні ложки
  • яблука — до смаку

Для начинки:

  • кориця мелена — ½ чайної ложки
  • цукор — 2 столові ложки
  • волоські горіхи — 40 г
  • вершкове масло — 15 г

Спосіб приготування:

  1. Для начинки роз'ємну форму змащуємо олією. На дно можна викласти пергамент. Яблука чистимо, ріжемо. Викладаємо їх на дно та посипаємо корицею. Одразу вмикаємо духовку для розігріву на 180°C.
  2. М'яке вершкове масло кімнатної температури міксером збиваємо з цукром. Повинна вийти пишна та світла маса. Не перестаючи збивати, по одному вводимо яйця.
  3. Борошно з розпушувачем просіюємо до масляної суміші. Перемішуємо до однорідної маси та викладаємо на яблука.
  4. Поверхню розрівнюємо, посипаємо цукром та горіхами. Зверху розподіляємо малесенькі шматочки вершкового масла.
  5. Випікаємо 35-40 хвилин. Точний час залежить від вашої духовки.

Виходить дуже ароматно та соковито. Також ми ділились рецептом смачних пісних рогаликів.