У сто разів краще за улюблену шарлотку: цей пиріг просто розтане в роті

Читать на русском
Автор
55296
Пісочне тісто та багато начинки
Пісочне тісто та багато начинки. Фото napensii.ua

Смак – не передати словами, потрібно лише пробувати

Ароматний ніжний пиріг із яблуками – завжди чудова ідея і до сімейного чаювання, і навіть до святкового столу. І якщо вам і вашим близьким набридла звичайна шарлотка, пропонуємо приготувати тертий яблучний пиріг.

Ніжне пісочне тісто та ароматний прошарок з яблук – такий пиріг за рецептом Сookpad нікого не залишить байдужим. Готується він дуже легко, а виходить таким смачним, що не передати словами.

Як приготувати тертий яблучний пиріг

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 1 ст. цукру (250 г);
  • 1 п. ванільного цукру;
  • 200 г олії або маргарину кімнатної температури;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 3 ст. борошна (250 г);
  • 1,2 кг яблук;
  • 1 ч. л. кориці;
  • 2 ст. л. крохмалю.

Спосіб приготування:

  1. Яйця збиваємо разом зі звичайним та ванільним цукром. В отриману масу додаємо вершкове масло або маргарин і ще раз збиваємо.
  2. Туди ж відправляємо борошно з розпушувачем і замішуємо тісто. Ділимо його на 2 частини: більшу ховаємо в пакет і відправляємо в холодильник, меншу — в морозильну камеру на 1 годину.
  3. Тим часом яблука чистимо і натираємо на великій тертці, додаємо корицю, крохмаль і за бажанням цукор.
  4. Розкочуємо більшу частину тіста, відправляємо його на деко. Далі викладаємо шар яблучної начинки, наступним шаром йде терте на великій тертці тісто з морозильної камери.
  5. Відправляємо деко в розігріту до 180°С духовку на 35-40 хвилин.

Подаємо готовий яблучний пиріг з ароматною кавою та насолоджуємося. Смачного!