У сто разів краще за улюблену шарлотку: цей пиріг просто розтане в роті
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 55342
Смак – не передати словами, потрібно лише пробувати
Ароматний ніжний пиріг із яблуками – завжди чудова ідея і до сімейного чаювання, і навіть до святкового столу. І якщо вам і вашим близьким набридла звичайна шарлотка, пропонуємо приготувати тертий яблучний пиріг.
Ніжне пісочне тісто та ароматний прошарок з яблук – такий пиріг за рецептом Сookpad нікого не залишить байдужим. Готується він дуже легко, а виходить таким смачним, що не передати словами.
Як приготувати тертий яблучний пиріг
Інгредієнти:
- 2 яйця;
- 1 ст. цукру (250 г);
- 1 п. ванільного цукру;
- 200 г олії або маргарину кімнатної температури;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 3 ст. борошна (250 г);
- 1,2 кг яблук;
- 1 ч. л. кориці;
- 2 ст. л. крохмалю.
Спосіб приготування:
- Яйця збиваємо разом зі звичайним та ванільним цукром. В отриману масу додаємо вершкове масло або маргарин і ще раз збиваємо.
- Туди ж відправляємо борошно з розпушувачем і замішуємо тісто. Ділимо його на 2 частини: більшу ховаємо в пакет і відправляємо в холодильник, меншу — в морозильну камеру на 1 годину.
- Тим часом яблука чистимо і натираємо на великій тертці, додаємо корицю, крохмаль і за бажанням цукор.
- Розкочуємо більшу частину тіста, відправляємо його на деко. Далі викладаємо шар яблучної начинки, наступним шаром йде терте на великій тертці тісто з морозильної камери.
- Відправляємо деко в розігріту до 180°С духовку на 35-40 хвилин.
Подаємо готовий яблучний пиріг з ароматною кавою та насолоджуємося. Смачного!