Готуйте одразу два: рецепт горіхового пісного кексу

Читать на русском
Автор
Цей кекс нічим не поступається традиційній випічці  (зображення створено за допомогою ШІ)
Цей кекс нічим не поступається традиційній випічці (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Пісний кекс стане чудовим доповнення до чаю чи кави.

Піст – це не лише час для духовного очищення, але й можливість спробувати нові та цікаві рецепти. Пісний кекс – це чудова альтернатива традиційній випічці, адже він не містить продуктів тваринного походження. Також, радимо звернути увагу на кекс без молока та яєць.

Цей ароматний та пухкий кекс з додаванням волоських горіхів, який стане чудовим доповненням до чаю або кави. Про це пише 24 tv.ua.

Інгредієнти:

  • 200 г борошна
  • 100 г цукру
  • 100 мл рослинного масла
  • 100 мл соєвого молока
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 1/2 чайної ложки соди
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 100 г волоських горіхів
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 1 ванільний екстракт

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180°C.
  2. Змішайте в мисці борошно, цукор, розпушувач, соду і сіль.
  3. В іншій мисці змішайте олію, соєве молоко, лимонний сік і ванільний екстракт.
  4. Додайте рідкі інгредієнти до сухих і добре перемішайте.
  5. Додайте подрібнені волоські горіхи і знову перемішайте.
  6. Викладіть тісто у форму для кексів, змащену олією.
  7. Випікайте кекс 40-45 хвилин, або до готовності.
  8. Готовий кекс вийміть з духовки і дайте йому охолонути.

Порада:

  • Замість волоських горіхів можна використовувати інші горіхи, наприклад, фундук або мигдаль.
  • До тіста можна додати родзинки, цукати або сухофрукти.
  • Для більш насиченого смаку кекс можна посипати цукровою пудрою.

Також ми розповідали, як приготувати на перекус хрумкі палички із ковбаси та кефіру. Радимо звернути увагу на рецепт торту із млинців.